Nail-art – from a magazine


Nail-art, een prima activiteit om te ondernemen in de zomervakantie! And so I did. Ik spotte een toffe nail-art in een magazine en besloot zoiets na te maken. Vandaag een how-to en uiteraard het resultaat!


De nail-art die ik zag was trouwens bovenstaande, in het magazine Nails. Dat is een Amerikaans magazine, speciaal bedoeld voor salons e.d., dus meer gericht op mensen die werken met gel, acryl en dat soort dingen. Maar waar Amerikaanse magazines altijd erg goed in zijn, is een shitload aan reclame in een blad stoppen. Bij Nederlandse magazines erger ik me daar altijd behoorlijk aan, maar deze reclames zijn toch wel interessant! Vooral de nail-arts die ertussen stonden (ik denk dat ik nog wel een blogpost maak met de reclames, want er zaten echt toffe tussen!). En de nail-art behorend bij de reclame van ’t merk EzFlow inspireerde me!Dus pakte ik m’n felgekleurde NYC lakjes erbij, een witte lak van Herome als basis, wat tape om m’n vingers mee af te kunnen plakken en een penseeltje. En een berg nagellakremover en watjes, uiteraard ;).


Mijn nail-art is niet hetzelfde geworden als in de advertentie, maar wel hetzelfde idee. Hoe je dit doet?
1. Plak je vingers af met het tape, zodat je niet straks alle kleuren van je vingers af hoeft te gaan boenen.
2. Breng een witte nagellak aan als basis, zorg dat deze dekkend is (hij hoeft niet perfect erop te zitten, maar wel grotendeels dekkend) en al bijna tot helemaal droog.
3. Ik begon met roze en maakte een vrij groot vlak (ik raad je aan hem wat kleiner te doen, anders valt roze nogal op). Dit doe je door het kwastje helemaal af te vegen aan het flesje van de nagellak, dan een heel klein beetje op het kwastje van de nagellak te pakken en een streep te zetten op je nagel.
4. Hierna bracht ik de blauwe kleur haaks op de roze aan, op dezelfde manier.
5. Groen gaat weer dezelfde kant op als de roze..
6. En de oranje weer dezelfde kant op als de blauwe.
7. Als laatste, geel!
8. En als allerlaatste ga je nogmaals over alle kleuren heen, waarbij je nu nog meer probeert om de lijntjes zo recht mogelijk te maken. Hierna kan je gaan beginnen met het schoonmaken van je vingers, het komt er helaas sowieso wel naast!


Aaaaaaaand.. Done! Hij had van mij nog wel wat netter mogen worden, maar dat valt niet mee. Het is wel handig om nagellakjes van hetzelfde merk te gebruiken omdat de kwastjes dan even breed zijn, of gebruik een los breed penseeltje! Het effect vind ik wel grappig, al zal ik de volgende keer denk ik eerder voor meer roze tinten gaan. Dit is wel erg opvallend ;). In het magazine stonden nog meer nail-arts, dus verwacht ook zeker dat er nog wel meer zullen komen!

  1. Ik vind dat je het goed gedaan hebt hoor! Ik denk naarmate je dit vaker doet dat het dan misschien netter word, maar wie zit er nou vanaf 1 centimeter van je nagels te kijken en ziet die witte lijntjes etc?! Ik dacht: niemand.
    En dat van die tape vind ik echt geniaal, nog nooit aan gedacht om dat zo te doen haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *