Hot or not? Modeblunders en fashion hits!


Heel interessant vind ik het, van die onderzoekjes naar.. Ja, waar naar eigenlijk? Grappige stellingen, verschillen tussen mannen en vrouwen, dat soort dingen. Leuk om te lezen vond ik dan ook een onderzoek dat eDarling in samenwerking met Zalando heeft gedaan naar hits & misses op modegebied, niet alleen bij de Nederlandse en Belgische vrouwen maar ook bij de mannen!


Wat betreft de echte mode-NoGo´s staan de sokken in sandalen nog steeds met vlag en wimpel bovenaan! Van de vrouwen vindt 77% dit de ergste modeblunder die een man kan begaan. Kort daarop volgt de Schotse rok met 61% en daarna wordt de baggy look, waarbij de broek half op de knieën hangt, door 49% absoluut niet mooi gevonden. Wat een vrouw daarentegen wel kan waarderen qua schoenen zijn Adidas sneakers en stijlvolle Italiaanse Sebago Mokassins.

Waar je als man maar beter niet mee kan thuiskomen, zijn Birkenstock sandalen. 70% van de vrouwen geeft aan dit liever niet te zien. Andersom zien mannen het liefst een ´femme fatale´ look bij hun vriendin. 77% ziet haar graag in een sexy outfit. Ook een schattige uitstraling valt in de smaak en een romantisch roze jurkje of één met speelse stipjes doet het ook goed. Het stereotype beeld wat er heerst dat mannen vrouwen het liefst in zo min mogelijk kleding zien, gaat niet geheel op. 50% houdt niet van teveel decolleté en 40% denkt hetzelfde over te korte rokjes.


Wat schoenen betreft zijn zowel mannen als vrouwen van mening dat een hak waarbij de tenen zichtbaar zijn, de mooiste schoen is die een vrouw kan dragen, gevolgd door een laars tot over de knie. Wat ze beter niet aan haar voeten kan doen zijn glitterschoenen of schoenen met lak. Verder willen zowel de mannen als vrouwen in de enquête blijkbaar liever niet te opvallend gekleed gaan en vindt 80% van de mannen krijt- en pasteltinten bij vrouwen erg mooi. Daarnaast gruwelt 81% van de vrouwen van bloemenpatronen bij hun vriend en kan slechts 34% outfits in knalkleuren waarderen.

Als het aankomt op daten, blijkt dat 94% van de vrouwen het belangrijk vindt dat hun afspraakje zijn best heeft gedaan om er leuk uit te zien. 62% weet dan ook nog wat hun partner aanhad op hun eerste date! Maar de fabel dat mannen dit soort dingen nooit onthouden, kan van de tafel worden geveegd, want 47% kan zich nog prima voor de geest halen wat hun vriendin droeg! De mannen in dit onderzoek zijn dan ook van mening dat een vrouw die nieuwe kleren koopt, laat zien dat ze een goede smaak heeft en hebben er dus geen probleem mee als hun vriendin shopt. Andersom geldt hetzelfde, een vrouw waardeert het als een man zich interesseert in mode en slechts drie procent vindt dit niet mannelijk. Daarnaast vindt slechts een kwart van de vrouwen het ongebruikelijk als een man zich interesseert in mode.De metro man lijkt tegenwoordig dus wel gewaardeerd te worden!


Dat vrouwen graag kleren kopen voor zichzelf is geen geheim, zij blijken er echter ook geen probleem mee te hebben de klerenkast van hun vriend verder uit te breiden. 88% geeft aan graag kleding te kopen voor hun partner, dan wel om de reden dat hij op die manier tenminste draagt wat zij leuk vindt, of om zo te laten zien dat ze bij elkaar horen als koppel. Ook met de winkelzin van de mannen blijkt het nog niet zo slecht gesteld te zijn, 64% kiest ervoor mee te gaan met zijn vriendin als zij gaat winkelen en wil haar zelfs adviseren in haar kledingkeuzes!

Het lijkt er dus op dat wij vrouwen niets te klagen hebben op dat gebied! Echter op de vraag wie er het liefst meegenomen wordt bij het winkelen, werd door 35% van de vrouwen geantwoord het liefste alleen gaan, gevolgd door samen te gaan met een vriendin of een familielid en onderaan de lijst staat met 20% hun partner. Misschien is het dus toch een beter idee om de vrouwen lekker de winkels af te laten struinen en de man iets leuks met zijn vrienden te laten ondernemen!

Wat vind jij van de resultaten van deze enquête? Wat vind jij echte hits & misses wat betreft fashion?

Bron: eDarling

Verder Bericht

Vorige Bericht

11 Reacties

 1. Lifesplash 31 augustus 2012

  Haha, heel leuk om te lezen! Ik ben het vooral eens met die Birkenstocks.. mannen ermee? Hell no. Ik durft ’t alleen nooit te zeggenhaha. 😡

 2. Linda 31 augustus 2012

  Ik vind Birkenstocks sowieso vreselijk: bij mannen én vrouwen.

  En dat met dat femme fatale gedoe: ik snap het best, voor een feestje ofzo. Maar euh, elke dag erbij lopen als één of andere sexy stoeipoes? No thanks 😉

 3. beautybysandra 31 augustus 2012

  wat een leuk artikel =)

 4. Sophie 31 augustus 2012

  Haha, wat een grappig artikel! Ik zie jongens het liefst in een leuk shirt, goede spijkerbroek en met leuke adidasjes en met wat sieraden lopen, verschrikkelijk vind ik inderdaad ook birkenstocks, sokken in sandalen en van die hele baggy broeken. Daar lijk je net een dwerg mee, haha!

 5. shimmer-pie 31 augustus 2012

  Ik vind birckenstocks wel leuk hoor bij jongens!
  Gewoon die normale in t bruin of zwart, heel veel jongens hebben die toch? Of ben ik nou gek?

 6. sharon 31 augustus 2012

  Haha te lage broeken vind ik ook niks, al mag het wel een beetje. Lijkt me sowieso ook niet echt lekker lopen voor die jongen but ok. En haha ik moest wel een beetje lachen om die bloemenprint blousejes, vind ik inderdaad ook niet zo heel aantrekkelijk maar het ligt er ook een beetje aan welk patroon en hoe de mannen erbij lopen haha.

 7. Juudith 31 augustus 2012

  Leuk om te lezen!! Yup birckies bij mannen zijn echt te lelijk! Vind ze zelf ook niet prachtig maar ze zitten zo fijn!!

 8. LounaBeauty 31 augustus 2012

  Haha grappig al die cijfertjes. 🙂 Ik zeg altijd: een knappe vent heb je nooit alleen. 🙂

 9. Charile 31 augustus 2012

  Leuk om te lezen!

 10. Yak Man 31 augustus 2012

  haha, grappig om alles zo te lezen :). En het geval met Birckenstocks… bij de ene staat het wel bij een andere echt niet.

 11. Miss Langhaar 31 augustus 2012

  Leuk artikel! Ik wist echt niet dat vrouwen het liefst alleen shoppen, bij mij is dat wel zo maar dacht dat ik de enige was haha

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén