Going To The Almighty Antwerp!


Mijn meest verre bestemming deze vakantie? It’s going to be Antweeeeerp! Ofwel, Antwerpen. Aankomende woensdag ga ik erheen met Nadine, met de trein (wat overigens maar een whopping €8 kost!). We zijn er allebei nog nooit geweest dus dat kan nog weleens heel interessant worden, haha!


Waar we natuurlijk sowieso heen gaan is Forever21, want daar zijn we allebei nog nooit geweest en ik heb ook nog nooit online iets ervan besteld. Het schijnt echt een mega grote winkel te zijn, dus ik ben benieuwd! Moet wel zeggen dat ik de prijzen op een of andere manier lager had verwacht, keek op de site en ’t is H&M, soms wat duurder. Ben benieuwd hoe ’t assortiment in de winkel is!


Ik ga in ieder geval de sieradenafdeling eens goed bekijken, haha! Ben dol op mooie oorbellen en daar hebben ze er genoeg van. Al schijnt het vooral daar heel druk te zijn, dus dat wordt waarschijnlijk een aardige klus! Maar wie mooi wilt zijn…. 😉


Nadine wilt graag naar Urban Outfitters, waar ik ook wel benieuwd naar ben! Niet helemaal mijn stijl denk ik, maar ik zag op zich nog wel wat leuke dingetjes online.

En verder hebben we allebei nog niet echt een idee van wat er in Antwerpen te vinden is. Ik heb inmiddels door dat de Meir de grote winkelstraat is en dat de Kammenstraat ook de moeite waard is, maar daar stopt ’t ook! Dus heb je wat meer ervaring dan wij met Antwerpen en weet je the places to be, let me know! 😀 Ook voor een lekkere lunch of een betaalbaar diner.

Verder Bericht

Vorige Bericht

42 Reacties

 1. Charile 20 augustus 2012

  Wat leuk! Ik ben er in het begin van de vakantie geweest, maar ik wil zo graag terug. Je kunt er echt heel goed winkelen!

 2. Tessa 20 augustus 2012

  aahhh wat leuk! Ik wil ook nog een keer heel graag naar Antwerpen! heel veel plezier!

 3. Jae 20 augustus 2012

  Leuk! Ik woon in Antwerpen en je kan er zeer goed winkelen! Veel plezier!
  Ps: De Forever21 heeft 3 verdiepingen, daar ben je wel even mee bezig!
  Liefs, Jae

 4. Chantal 20 augustus 2012

  Oh heerlijk, Antwerpen is echt een hele leuk stad! Veel (shop)plezier!

 5. sharon 20 augustus 2012

  Ah superleuk! Wat Jae zegt, Forever21 kost best wat tijd haha, echt een huge winkel. Verder heb ik niet echt tips maar ik wens je wel heel veel plezier <3

 6. Claudia 20 augustus 2012

  Leuk! Forever 21 is inderdaad net H&M, maar wel wat ehmm meer meisjesachtig! (H&M heeft ook nog een meer ‘zakelijke’/volwassen lijn, maar F21 doet me vooral denken aan weer 16 zijn!) Ik was vorige maand in NY en daar was de F21 nog groter dan in Antwerpen en natuurlijk nog iets goedkoper; ik vond het wel grappig, de H&M was daar weer de ‘hippe Europese kledingwinkel’ xD Veel plezier, vergeet niet een wafel te eten bij Désiré de Lille!

  • Marjolein 20 augustus 2012 — Berichtauteur

   Haha dat vind ik ook altijd zo grappig, van die Amerikaanse youtubers die in hun shoplogs helemaal blij zijn dat ze een H&M hebben gevonden enz! Ben heel benieuwd naar F21!

 7. Amy 20 augustus 2012

  Wat leuk! Ik ga heel misschien Donderdag & Vrijdag 🙂

 8. Elodie 20 augustus 2012

  Als je de Meir helemaal afloopt, en je ook wel even bezig hoor 🙂 Meestal heb ik daarna geen fut meer om nog iets anders te doen: H&M, Forever 21, River Island, New Look, Bershka, Mexx, Vero Moda, Urban Outfitters (ze hebben daar echt leuke en grappige dingen!),… Als je uit het station komt, ben je op de Keyserlei en daar heb je een Lush (aan de linkerkant, net voor een zebrapad), schuin daarover zit een fijn sushirestaurant (met zo’n lopende band). Aan de zijkant van de Groenplaats heb je de Quetzal chocoladebar (Lijnwaadmarkt 11). Heerlijke soorten chocolademelk, brownies, ijs met alle soorten chocoladesaus,… Heaven! Daar in de buurt heb je ook Akotee en Akotwee, leuke winkeltjes vol (onnodige) hebbedingentjes. De Kammestraat kan ook leuk zijn. En er is een MAC (Schrijnwerkersstraat).
  Veel plezier!

  • Marjolein 20 augustus 2012 — Berichtauteur

   Haha Nadine werd helemaal blij van het stukje ” fijn sushirestaurant (met zo’n lopende band)”! Bedankt voor je tips! 😀

 9. Kimberly 20 augustus 2012

  Antwerpen is onwijs leuk! F21 woow!! En voor 8 euro maar daarnaartoe, dat is bijna niks! Heel veel plezier alvast!

 10. Imke 20 augustus 2012

  Bij de foodmaker hebben ze lekkere verse belegde (stok)broodjes.

 11. dressesanddaisies 20 augustus 2012

  Antwerpen is echt heel erg fijn. Veel plezier!

 12. Vera 20 augustus 2012

  Ik heb niet echt tips, want ik weet er zelf ook niet zo veel vanaf. Leuke items heb je uitgekozen!

 13. Essy 20 augustus 2012

  Whuuuuut, als ik van Sint-Niklaas naar Antwerpen wil gaan met de trein, in de week, kost mij dat ook €8! 😀 Was dat naar Amsterdam ook maar zo ‘weinig’. Misschien dat ik woensdag ook wel een keer ga.

  • cupcakepolish 21 augustus 2012

   same here ! 😀 ik denk dat ik maar eens naar nederland moet gaan als dat evenveel kost 🙂 Van St-niklaas naar antwerpen is wel 8 euro voor een retourticket, misschien is het bij marjolein 8 euro voor 1 reis ?

   • Essy 22 augustus 2012

    Dan nog zou dat niet veel zijn. Ik heb een tripje naar Rotterdam gepland volgende week en dat kost mij iets meer dan €30 voor een retourtje. Ach, je moet er wat voor over hebben zeker? 😀

 14. beautybysandra 20 augustus 2012

  dat horloge met die strik vind ik erg leuk!

 15. Lisa 20 augustus 2012

  AAAAAH Jaloers! Ik ben er vorig jaar geweest. Je hebt indd de meir, een enorme straat waar je gemakkelijk de hele dag in loopt. Als je vanaf het station naar de meir loopt (alsmaar recht door, zorgen dat je langs een hele grote bios & langs een macdonalds loopt, niet de kant van de zoo) kom je ook langs de lush. Het is alsmaar rechtdoor lopen. Verder niet naar het diamantenmuseum gaan, doodsaai! China town was ook de moeite niet waard en als je met de auto gaat even door de buurten rijden. Heel grappig om de verschillen te zien. De ene is namelijk getto en de andere met allemaal Joden inclusief hoedjes en baardjes haha.
  Oh en forever21 in huge!
  Veel plezier!

 16. Mick 20 augustus 2012

  Wow, voor maar 8€? Hoe hebben jullie dat voor elkaar gekregen? Is inderdaad echt heel erg goedkoop. Zoals ik hierboven al las inderdaad:
  Lush – Keyserlei 2

  Akotee & Akotwee – kruising melkmart en lijnwaadmarkt (2 schattige winkeltjes met allerlei hebbedingetjes) – google akotee

  Paleis – Vanaf Akotee verder de melkmarkt aflopen voor ongeveer 5 minuutjes en dan vind je het paleis aan de rechterkant, is een leuke kledingwinkel – google paleis antwerpen

  Café au lait – een leuk cafeetje met lekkere cocktails en mocktails – Oude beurs 8 – google café au lait

  Ook de hoogstraat is leuk om eens door te wandelen.

  Op de keyserlei, de meir en de hoogstraat vind je sac d’anvers. Een winkel met goedkope schoenen en tassen. Zeker de moeite waard!

  Lekkere broodjes vind je in de foodmaker, gewoon de subway en op de lombardenvest bevindt zich lombardia, de broodjes tonijn en zelfgemaakte ice-tea zijn overheerlijk. Allemaal kraakvers en biologisch, maar superlekker!

  Op datzelfde plein bij lombardia vind je de Mac-winkel, de Sascha (schoenenwinkel), ook nog een ice-watch-winkel en een kiwi-winkel (bikini’s).

  Op zoek naar tweedehands? Dan is vooral de kammenstraat een must en de susies die zit in een zijstraat van de groenplaats (naast sals café).

  Urban outfitters zeker doen, hebben ze superleuke hebbedingetjes en er hangt een leuke sfeer in de winkel.

  Op de Meir bevindt zich ook de Disney store, moet je zeker een kijkje nemen. Je waant je namelijk echt in een sprookje daar.

  Zo, ik denk dat ik de belangrijke -One-day-in-Antwerp dingen wel heb gezegd. Ik hoop dat je er iets aan hebt en moest je nog vragen hebben kan je me altijd een mailtje sturen. Veel plezier in ieder geval, je zal je wel rot amuseren ;).

  xx Liefs

  • Marjolein 20 augustus 2012 — Berichtauteur

   Ja heel cheap! We hebben allebei studentenov en reizen in NL gratis, dus betalen alleen ’t stuk Roosendaal – Antwerpen. Wat maar €8 retour is! Super bedankt voor je behoorlijk grote lijstje met tips, daar gaan we zeker wat aan hebben!

   • Mick 21 augustus 2012

    Aah, zo doen jullie dat ;). Ik denk ook dat het voor ons goedkoper is om antwerpen-roosendaal ticket te kopen en daar een nieuw ticket. Voor een retourtje rotterdam is het voor ons namelijk 30€! Veel plezier in antwerpen, misschien komt iemand van de Belgen die je blog bezoekt je wel tegen ;). xx

 17. Amy-Denise 20 augustus 2012

  Heel veel plezier! Ik woon in Antwerpen, dus voor mij is het niets speciaals. Alles wat je zeker moet gaan doen is al gezegd hierboven, het enige wat ik nog toe te voegen heb is Délifrance, hebben ze hele lekkere broodjes. Die zit naast de H&M ergens op het einde van de Meir.

 18. Anna 20 augustus 2012

  Jaaaa leuk! Ik ga ook deze week als ik jarig ben, een nachtje 🙂 Heb toevallig gister een Forever21 wishlist ingepland! Er zit een pizzeria, ik dacht Antonio’s, en daar is het super lekker, goedkoop en er is studentenkorting!

 19. Jesdiny 20 augustus 2012

  Ohhh Antwerpen is zo leuk!!! Echt een fijne stad en je hebt er super veel leuke winkels. Echt goede adresjes heb ik niet voor je. Ik loop altijd maar een beetje rond en beland altijd wel op een leuk plekje! Je gaat het vast erg leuk hebben. Have fun!

 20. Pauline 20 augustus 2012

  Wat leuk! Antwerpen vind ik echt een hele leuke stad, het oude centrum is bovendien ook erg mooi. Veel plezier alvast! 😀

 21. Natalia 20 augustus 2012

  Een aanrader om te eten: Wagamama, een japans restaurantje waar je met stokjes eet en de gerechtjes zijn heerlijk! Ook op de Meir 🙂 Niet ver van station!

 22. Lin 20 augustus 2012

  I love Antwerp!

 23. Esmay 20 augustus 2012

  Ik ben benieuwd wat je uiteindelijk van Antwerpen vond en wat je geshopt hebt!!

 24. Sara 20 augustus 2012

  Oh mijn studentenstad! De Nationalestraat is ook een aanrader voor vintage boetiekjes, maar eerder prijzig. Verder moet je T2 of Think Twice maar eens google’en voor tweedehands.
  De beste Italiaan ligt op de Groenplaats, Da Giovanni 😉
  En vergeet ook de MAC Pro Store niet in de Schrijnwerkersstraat 🙂 Al het bovengenoemde ligt bij elkaar in de buurt en is te voet perfect te doen!

  Veel plezier alleszins!

 25. Nynke-Boudien 20 augustus 2012

  Veel plezier!! Ik heb een blog geschreven over mijn shopdagje naar Antwerpen: http://nynkeboudien.nl/nieuwstot/Antwerpen

 26. Kristen 20 augustus 2012

  Antwerpen is echt een hele leuke stad om te winkelen!
  Alleen… verwacht niet te veel van de forever 21. Dat doen de meeste meisjes, maar als je er bent is het echt ‘hit or miss’. Ofwel is alles er geweldig, ofwel is het vreselijk en kan je niets vinden. De sieraden zijn er wel prachtig.

  Ik raad je ook aan om je mentaal voor te bereiden op hele lange wachttijden in de Urban Outfitters terwijl het er snikheet is .. 🙂

 27. Jana 20 augustus 2012

  Veel plezier in mijn lievelingsstad 😀 x

 28. Marjolein 21 augustus 2012

  Omg, ik wil ooook! Veel plezier en shopze!

 29. Lisa 21 augustus 2012

  In Antwerpen valt zeker wat te shoppen maar voor de vriendelijkheid moet je er niet zijn. In de kammenstraat zijn enkele leuke retro en alternatieve kledingwinkels. Voor vintage en tweedehands moet je in de Nationalestraat zijn (Jutka & Riska, Tipi’s). De Episode zit in een zijstraat van de Nationalestraat, Steenhouwersvest geloof ik. Aan de groenplaats is nog een leuke vintagewinkel, de Sussies. MAC, rituals en Kiehls zitten aan de schrijnwerkersstraat. Dat is echt vlak aan de Meir. Verder heb je alle grote ketens gewoon op de Meir. 🙂 Have Fun!

 30. Kaylee Noteboom 21 augustus 2012

  Forever 21 viel gisteren heel erg tegen! Bij fresh & fruity kan je lekkere broodjes halen, en je moet ook de fish & chips en de americain appareal (ofzo) ingaan. Veel plezier!

 31. Lynn C 21 augustus 2012

  Hey Marjolein! Als je een smartphone hebt, raad ik de app CitySecrets aan. Je zal sowieso naar de Meir gaan, veronderstel ik. Als je geïntresseerd bent in wat specialere winkels, moet je eens naar de Kamme(n?)straat. Veel plezier!

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén