Essence Peel-Off Basecoat


Ergens bij een rustige Kruidvat viste ik hem nog uit het LE schap – de Essence Peel Off Basecoat. Onderdeel van de Ready For Boarding collectie en hoewel ik in eerste instantie niet echt iets wilde hiervan, kon ik deze toch niet laten staan. Ik was toch wel erg benieuwd! En, do I like it? Dat lees je in deze review!Deze Peel-Off basecoat breng je onder je nagellak aan en Essence belooft dat je een paar uur later je nagellak eraf kan trekken. Handig als je geen remover bij de hand gaat hebben! Of in mijn geval, als je dol bent op glitternagellak maar niet op het eraf halen ervan. Zou toch ideaal zijn als je het er in 1x vanaf kunt trekken?


Het grappige is dat hij heel wit is! Het doet me echt denken aan van die kindvriendelijke lijm, haha. Je moet ‘m vrij dik aanbrengen op je nagels, daarna 10 minuten laten drogen en dan kun je eroverheen lakken met een leuk kleurtje! Tijdens het drogen zul je zien dat de basecoat van wit naar transparant gaat en dat hij best apart aanvoelt. Stroever dan een gewone basecoat!


Ik heb ‘m in de laatste twee weken al aardig wat keer gebruikt, maar ik ga ‘m jullie laten zien met dit awesome glitter lakje! Een laagje goud en twee laagjes I’m Not Lion van China Glaze, prachtig maar ook een hel om eraf te krijgen. Op de foto zat hij 2 dagen op m’n nagels en hij zat er eigenlijk nog wonderlijk goed op, zeker voor mijn doen. Wel slijtage aan de bovenkantjes en hier en daar een klein stukje eraf, maar nagellak blijft bij mij sowieso slecht zitten.


Wat ik bij alle keren merkte: ik krijg ze er sowieso niet in 1x vanaf. Ik merkte wel echt verschil tussen bijvoorbeeld een glitterlakje en een creamy kleur, die laatste ging er een stuk makkelijker af. Maar toch werkt het zelfs met een glitterlak eigenlijk verrassend fijn! En vooral bij glitter kun je er tijd mee winnen, want met gedeeltelijk eraf trekken en gedeeltelijk eraf krabben ben je alsnog wel sneller dan met remover. En stiekem.. Vind ik het heerlijk om nagellak van m’n nagels af te pulken!

Wat ik wel merk is dat hij er echt lastig af te krijgen is met remover, dan wordt het echt een flubber die er niet af wilt. Ik vind het zelf ’t beste werken om de nagellak eraf te krabben, vanaf m’n nagelriem. In 1x eraf lukte me toch steeds niet, maar dat gaat wel vrij snel! Wel zijn m’n nagels niet helemaal schoon erna, er zit vaak nog een combinatie van nagellak en de basecoat langs de randen. Maar overall doet hij het wel prima!


Ja, eigenlijk ben ik wel fan! Wel ga ik ‘m alleen gebruiken met glitternagellak, ik weet nu al van mezelf dat ik bijvoorbeeld tijdens een saai college m’n nagellak eraf ga krabben en met deze basecoat eronder gaat dat toch net iets te makkelijk ;). En mocht je nu denken, goh leuk, maar die basecoat is toch niet meer te koop? Essence heeft ‘m ook aan het vernieuwde vaste assortiment toegevoegd! Wel met een iets andere verpakking, maar volgens verscheidene reviews is hij verder hetzelfde. Die is onderdeel van het nail-art assortiment en volgens mij was hij ergens tussen de 2 en 3 euro, wat ik een prima prijsje vind! Ik denk dat ik ‘m namelijk nog wel vaker ga kopen voor onder glittaaahs!

 1. Ik vind het zo een apart product! Maar hij trekt mij ergens weer wel, toch vraag ik me af of dit goed is voor je nagels… Dat hij van wit naar transparant gaat vind ik wel grappig, haha! Als je geen remover hebt is dit wel een goede oplossing. πŸ™‚

 2. Geweldig product vind ik. Alleen heb ik dit sowieso al met mijn nagellak. Ik weet niet of het door de basecoat, nagellak zelf of topcoat komt. Maar ik heb in ieder geval altijd het plezier om alles er gewoon af te krabben. xx

 3. Ik heb hem ook, alleen dan die ene die in de vaste collectie zit, en ik wil ‘m ook gebruiken voor glitter lak! Fijn dat ‘ie goed werkt πŸ˜€
  Tenminste .. ik hoop dat ze hetzelfde zijn πŸ˜›

 4. Ik zag deze basecoat gisteren nog staan bij kruidvat en ik dacht “waarom zou iemand zijn nagellak er nu willen aftrekken?” Maar natuurlijk had in niet aan die vervelende glitternagellakjes gedacht. Lijkt me erg fijn!

 5. oooh slimme ik ! ik zei je nog dat ik de volgende keer in de kruidvat hem ook ging meenemen, maar nu komt hij blijkbaar uit een LE πŸ™
  me=sad !
  xoxo

 6. Wat handig dit product! Vooral bij een glitternagellakje zoals jij ook laat zien, zo hoef je niet meer in de weer te gaan met nagellakremover en veel te veel watjes πŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *