Apps – faves!


Nu dat ik enkele weken m’n ietwat oude en tweedehands smartphone in bezit heb, kan ik zeggen dat het behoorlijk snel went om een smartphone te hebben en dat apps verrekte handig zijn! Ok, ook een goede reden om je tijd te verdoen aan domme spelletjes en het maken van foto’s is het ook, maar toch ;). Het leek me leuk om met jullie de apps te delen die ik tot nu toe het meest gebruik, naast natuurlijk de standaardapps zoals twitter, gmail en whatsapp!


In de categorie spelletjes heb ik er 5 op m’n telefoon op dit moment en die speel ik dan ook regelmatig. Dit zijn:

♥ Pool Master van TerranDroid – ik vind pool altijd wel leuk om te spelen, maar dan wel alleen digitaal (in het echt heb ik het nog nooit gedaan, maar ben ik er vrij zeker van dat er slachtoffers zullen vallen als ik het doe).
♥ Mega Jump van Get Set Games – VERSLAVEND! Je hebt een rood poppetje wat je door het bewegen van je telefoon van links naar rechts laat gaan en door het pakken van muntjes zal hij steeds hoger en hoger vliegen, tot je net een muntje niet goed pakt en hij valt. Ik ben nu wel een beetje vastgelopen, maar ik vind het echt een leuk spel!

♥ Ruzzle (voorheen Rumble) van MAG Interactive – de naam is veranderd maar het spel is hetzelfde, de digitale versie van Boggle. Je speelt met vrienden (of nou ja, tegen) en de bedoeling is om met 16 random letters in anderhalve minuut zoveel mogelijk woorden te maken en het liefst ook zo lang mogelijk. Vroeger speelde ik vaak Boggle op de camping en ik vind het leuk dat het nu ook op m’n telefoon kan!

♥ Angry Birds Seasons van Rovio Mobile – Angry Birds, wie kent het niet? Het gewone spel heb ik uitgespeeld op m’n PSP, dus op m’n telefoon is deze versie gekomen. Ik speel het niet super vaak en Space vond ik ook niet zo, maar af en toe is het wel leuk om te doen!

♥ Solitaire van Mobilityware – wederom echt zo’n basic game, maar ook wel leuk om te doen. Al speel ik hem echt bijna nooit uit, zelfs niet in “winning game” mode. Ik faal echt te hard hiermee, haha!


In de categorie handig zijn er ook wat apps waar ik stiekem al een beetje niet meer zonder kan..

♥ NS Reisplanner Xtra van NS – Life-saving app! Ik reis veel met de trein en ook nog eens naar vrij wisselende plekken, dus deze app is super handig. Reizen plannen, maar ook even checken of ik nog thuis kan komen haha!

♥ Task List – To Do List van Lorsoft – To do lijstjes kunnen maken vind ik super handig, maar de meeste apps vond ik zo onhandig en onoverzichtelijk! Deze vind ik wel prima, je kunt meerdere lijstjes maken (ik heb nu bijvoorbeeld een lijst voor boodschappen, voor to do dingen en voor m’n blog), dingen doorstrepen en weghalen, prioriteiten toevoegen enz. Alles wat zo’n app hoort te doen wat mij betreft!

♥ Sin-online van Eramus Universiteit Rotterdam – Studeer je net als ik aan die universiteit? Deze app is speciaal gemaakt voor de EUR en hiermee kan je snel op Sin-Online, dus even snel je rooster checken of cijfers bekijken. Ik vind het wel jammer dat het alleen ’t sin-online gedeelte is en niet een complete app met ook Blackboard, maar vooral het rooster kunnen bekijken vind ik handy!

♥ Battery Monitor van Digital Scalability – Handige app voor als je net zo’n brakke telefoon hebt als ik. Geeft je een percentage van hoeveel batterij nog over is en ook de temperatuur van je telefoon. Wel irritant is dat hij notificaties geeft die niet echt uit te zetten zijn en deze geeft hij wisselend, soms wel en soms ook niet. Maar, wel handig!

♥ Aldiko Book Reader van Aldiko – Hele fijne app voor het lezen van eBooks, opent ePub bestanden en PDF. Werkt gewoon goed en overzichtelijk, geen reclame terwijl je een boek leest en er zit een nachtstand op, waardoor de achtergrond zwart wordt en de letters wit. Dit vind ik een stuk fijner lezen!


En als laatste apps die te maken hebben met fotografie en het bewerken van je foto’s!

♥ Photo Grid van Roidapp – Handig om snel een collage mee te maken, al heb je niet veel controle over hoe de foto’s gesneden worden en erin komen.

♥ Aviary Foto Bewerker van Aviary – Bij m’n zoektocht naar een app waarmee je dingen als helderheid en contrast aan kunt passen, was dit eigenlijk de beste die ik kon vinden. Het werkt, al is het niet super overzichtelijk en de kleur-effecten die erin zitten zijn heel beperkt. Maar voor het aanpassen van contrast e.d. werkt het prima!

♥ Instagram van Instagram – Ofkorz! De enige reden waarom ik foto’s met m’n mobiel wil maken en ze wil bewerken haha. Mijn username is trouwens Marjolean en m’n instagram foto’s kun je ook hier online bekijken.

♥ AfterFocus van Motionone – Een app die ik nog niet veel heb gebruikt, maar waarmee je achteraf achtergronden enz blurry kunt maken met wat meer controle dan in instagram zelf.

♥ Pixlr-O-Matic van Autodesk – Een instagram-achtige app met leuke effectjes, maar zonder het gedeelte dat je foto’s ook deelt. Handig als je wel leuke effectjes wilt maar geen instagram, of als je wat meer/andere effecten wilt. Ook kun je hierin nog extra effecten gratis downloaden!

Goed, dit zijn dus mijn favoriete apps op het moment! Laat vooral in de comments weten wat jou favo’s zijn! 😀

Verder Bericht

Vorige Bericht

23 Reacties

 1. Lifesplash 2 augustus 2012

  MEGA JUMP FTW! haha. Die is echt zo leuk! Bij mij liep hij een keertje vast en toen had ik later oppeens 5x zoveel punten, vloog ik veel hoger en was er een level unlocked. (y). Die met die to-do list lijkt me ook heel handig. Even downloaden straks. 😀

 2. Charile 2 augustus 2012

  Leuke Apps! Ruzzle vind ik echt super 😀

 3. Esmay 2 augustus 2012

  Er zitten er een paar bij die ik ook effe moet downloaden!

 4. Yara 2 augustus 2012

  Leuk artikeltje, de meesten heb ik al!

 5. sharon 2 augustus 2012

  Leuk om te zien! Ik heb echt nog nog 0 spelletjes op m’n iPhone en ook nooit gehad haha, moet maar eens een leuk spelletje downloaden voor het geval dat ik dat ooit nodig heb :’)

 6. Jaimie 2 augustus 2012

  Leuk! Ik heb toevallig mijn favo apps gisteren op m’n blog geplaatst. 🙂

 7. Vera 2 augustus 2012

  Ik heb nog geen smartphone, maar ik denk dat dat niet zo lang meer zal duren 😉

 8. Laura♥ 2 augustus 2012

  volgens mij kan je op internet wel een nieuwe batterij kopen hoor.
  Papa heeft er zo een paar extra gekocht voor m’n fototoestel
  xoxo

 9. Lisa 2 augustus 2012

  Meh ik baal nog steeds zo erg dat instagram niet op mijn telefoon kan! Van deze apps gebruik ik eigenlijk alleen NS reisplanner. Mijn favorieten zijn Evernote, Jewels, Phit Droid en Whatsapp natuurlijk!

 10. Danique 2 augustus 2012

  Leuk artikel! Een paar heb ik ook op mijn iPod touch, ik zit nog steeds te wachten op mijn iPhone (heb momenteel een blackberry alleen die heeft niet super veel leuke apps en heeft kuren haha), maar die krijg ik pas in januari! Tot die tijd doe ik het wel even met mijn iPod :p

 11. Nathalie 2 augustus 2012

  Mijn faves staan er al bij: Instagram en Pixlr. Onmisbaar voor fotografiefanaten 🙂

 12. Sophie 2 augustus 2012

  Leuke Apps. Ik heb zelf nog de superfijne -not- Samsung Star. Een paar jaar geleden enorm populair, maar nu kan je er eigenlijk helemaal niet veel mee vergeleken met de Smartphones tegenwoordig -.-

 13. Mariel 2 augustus 2012

  Leuke apps! De meeste gebruik ik ook 🙂

 14. Miranda 2 augustus 2012

  Er zitten een apps tussen die ik nog niet kende, leuk 😀

 15. Jana 2 augustus 2012

  Leuke apps 😀 x

 16. tineke 2 augustus 2012

  heerlijk al die apps.. Instagram blijft mijn favoriet! 😀

 17. Amy-Denise 2 augustus 2012

  Ik heb een simpele telefoon. Zo’n smartphones zijn leuke hebbedingen, maar ik heb het niet nodig.

 18. Mirjam 3 augustus 2012

  Ik vind de EHBO app errug handig, vooral voor wanneer ik alleen sta op stage (gehandicaptenzorg). Oh, en Bloglovin’ natuurlijk! 112 meldingen gebruik ik ook regelmatig.

 19. Safannah 4 augustus 2012

  ik ben helemaal verslaafd aan Hay Day.

 20. Debbie 4 augustus 2012

  Dit vind ik altijd erg leuk, want kijk altijd even of ik het zelf ook erg leuk vind… Zo heb ik gelijk nog even wat van de apps opgezocht en binnen gehaald.

 21. Bregje 5 augustus 2012

  Ik heb wel een aantal leuke apps gezien, ik zal ze zeker downloaden als ik mijn ipod heb. Zijn ze allemaal gratis?

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén