Antwerpen shoplog & foto’s


Afgelopen woensdag was het zover, Nadine en ik vertrokken naar Antwerpen! Ons doel was uiteraard om lekker te shoppen en er een gezellig dagje van te maken, maar omdat we allebei nog nooit in Antwerpen waren geweest wilden we toch ook wel een beetje toerist zijn, haha! Of onze dag geslaagd was? Lees vooral verder!De heenreis ging smooth, we doken de internationale intercity in op Dordrecht en binnen een uurtje stonden we op Antwerpen Centraal! Een best apart station, met drie lagen van perrons bovenop elkaar. Grappig om te zien! Daar stonden we al très toeristisch om ons heen te kijken waar we heen moesten, maar we werden al snel aangesproken door een medereiziger die af en toe in Antwerpen moest werken en ons niet alleen uit het station wist te krijgen, maar ook nog wat handige tips mee gaf. Dank u!Heel handig, de winkelstraat begint aan de overkant van het station! In het beginstuk vind je vooral eettentjes, waar wij eerst even lekker gelunched hebben. We gingen naar Foodmaker, waar ze echt overheerlijke en verse broodjes en andere dingen hadden. Hierna hadden we even genoeg krachtvoer in ons om lekker te shoppen!De belangrijkste winkelstraat in Antwerpen is de Meir, een hele lange weg met veel winkels. En geen auto’s, wel zo veilig haha! Bovendien was hij lekker breed, waardoor het ook niet zo beklemmend is. We hadden volgens mij sowieso best geluk, het was niet erg druk! En af en toe even naar boven kijken is ook wel een aanrader, er zitten wat best mooie gebouwen tussen.Waar wij allemaal geweest zijn? Uiteraard bij Forever 21 en Urban Outfitters! Forever 21 vond ik erg leuk, ik vind het een soort mix van H&M, Zara, Primark en New look. Ook Urban Outfitters was leuk, maar iets minder mijn stijl. Wel weer meer Nadine’s stijl, dus die scoorde een boel leuke dingen! Verder waren er veel winkels die we in Nederland ook hebben, dus niet heel bijzonder. Maar toch shopte het wel lekker in Antwerpen, haha! Niet te druk, mooie winkels! En wat ik kocht?

Bij Forever 21 kocht ik 4 shirtjes! Hoewel ik me vaak wel kan wurmen in een groot maatje van de normale afdeling, hadden ze bij F21 toch wel een hele leuke plus size afdeling. Geen te korte of te krappe shirts in rare vormen, maar leuke shirts met mooie details! En ik vind het toch fijner als een shirt lekker losjes valt, dus ging ik los :D. Ik kocht allereerst het zwarte blouseje links, doorschijnend met kleine gouden druppeltjes erop en knoopjes op de achterkant. Heel tof vond ik de details bij het paarse/lila shirtje! Bij de hals zit een mix van kettinkjes en paletten. Pretty! Het zwarte blouseje was €18 en het lila shirt in de sale €6.
Ook deze twee shirts gingen mee! Het grijze shirt is wat korter maar alsnog verre van de crop top zone (wat ik echt not done vind bij mij, haha!) en heeft een opvallende print erop! Ook hier zitten nog wat studd-achtige details op. Like! Het blauwe shirtje is vrij simpel, maar zoiets had ik eigenlijk nog niet. Vaak vallen dat soort shirts totaal niet mooi namelijk, maar deze wel :). De shirtjes draag ik overigens ook gewoon in de herfst, met een vestje erover! Beiden waren ook in de sale, de grijze €6 en de blauwe €4.


Als je aan het eind van de Meir bent, kom je een hele grote KBC toren tegen en als je daar omheen loopt langs de linkerkant en een stukje verder linksaf gaat, kom je nog bij een pleintje met onder andere de MAC Pro Store en Kiehl’s. Bij die MAC Pro Store kocht ik een leeg palette voor oogschaduws, want ik heb een tijdje geleden een boel oogschaduws gepressed in pans die in zo’n palette passen en in een 15 palette gedaan, maar dat vond ik toch wel erg onhandig. Vier oogschaduws in een doosje is ideaal om mee te nemen of gewoon ’s ochtends een snelle look te maken! Dit lege palette kost €6,50. Ik kocht ook nog een cadeautje voor m’n ma, maar dat is uiteraard nog even geheim ;).


Antwerpen was in ieder geval zeer geslaagd! Het was heel gezellig en leuk om eens ergens anders te shoppen. Hopelijk komen F21 en Urban Outfitters snel naar Nederland (de plannen zijn er geloof ik al wel), want leuke winkels zijn het zeker! Ik wil jullie overigens uiteraard nog bedanken voor de fijne tips op het vorige Antwerpen artikel, en een special thanks to Roxanne voor de uitgebreide en hand-made cityguide die ze me mailde! Did help a lot ;).

  1. Ik vind jou stijl echt geweldig, zou alle shirtjes die je gekocht hebt ook zelf willen hebben haha :DAntwerpen zal ik onthouden! Denk dat ik daar wel veel geld uit zou kunnen geven 🙂

  2. Ik ben geboren en getogen in Zeeland. Antwerpen was altijd maar een halfuurtje rijden, dus we gingen er regelmatig winkelen of stappen. Nu ik in Den haag woon mis ik dat wel.
    Het is een leuke stad ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *