Vakantie!


EINDELIJK heb ik dan ook vakantie! Echt pfoe, ik was er wel aan toe. Het leek me leuk om jullie even van een personal update te voorzien, niet alleen over wat ik allemaal voor plannen heb voor deze vakantie maar ook over wat ik de laatste maand(en) zoal uitgespookt heb. Lees mee!


First things first: waarom ben ik wel toe aan vakantie? De afgelopen maand heb ik me vol gestort op tentamens en herkansingen. Ik zit nu in m’n derde jaar van Bedrijfskunde (Erasmus Universiteit) en het doel is dat je na dit jaar klaar bent. Helaas had ik in eerste instantie 4 tentamens en 2 herkansingen, wat uiteindelijk 3 tentamens en 4 herkansingen werd. M’n persoonlijke doel was vanaf het begin van m’n studie al om het gewoon in drie jaar te halen, maar dat betekende toch wel even héel hard aan de bak! En de laatste maand kan ik dan ook maar het beste samenvatten als een mix van stress, leren, hoop, vrees en emoties. Voorgaande jaren had ik wel redelijk grip op het wel of niet kunnen halen van tentamens, maar nu voelde het echt zo anders. Had ik het gevoel dat het slecht ging, haalde ik een prima cijfer en als ik nog wel de hoop had dat het goed zou komen, kwam er een dikke onvoldoende uit. Dat ik nog vier herkansingen móest halen, hielp daar ook niet erg bij haha ;). Gisteren had ik de laatste herkansing…


… en wonderlijk genoeg heb ik de eerste drie gehaald! Wel echt met de hakken over de sloot, met een 5.5 en 2x een 5.8. Maar in dit geval telt de regel “voldoende is voldoende”, haha! Maar dat ik het met voor mijn doen keihard leren dan maar net haal, zegt eigenlijk ook wel genoeg. De vakken waren een beetje boven mijn capaciteit gestegen, ik snapte het wel maar werd dan toch weer helemaal van slag gebracht door het tentamen, de vraagstelling en de moeilijkheid. Alles hangt nu af van de laatste herkansing en hoewel ik het wel na kan kijken, doe ik dat bewust niet en wacht ik op het beruchte smsje met het cijfer. Hij ging niet heel goed maar ook weer niet perse heel slecht, dus het kan echt alle kanten op.


Ik kan wel zeggen dat ik nu echt leeg & kapot ben. Ik kan over het algemeen wel goed tegen stress (wat ook echt wel nodig is bij mijn studie), maar dit is wel erg slopend. Bovendien is in de tijd tussen de gewone examens en de herkansingen m’n oma overleden, wat vooral voor veel spanningen hier thuis zorgde en nog meer wirwar in m’n hoofd. Ik vind van mezelf dat ik het geen reden mag noemen voor falen, maar dat het mee speelt in m’n motivatie vind ik zeker wel. Ik hoop heel erg dat ik de laatste ook gehaald heb en volgend jaar aan m’n master kan gaan beginnen, al heb ik er ook al wel vrede mee als ik nog een jaar moet. Sowieso zijn al m’n vriendinnen al een jaar bachelor rijker wat ik behoorlijk rot voor ze vind, maar wat het minder erg zou maken als ik ook nog door moet. Maar goed, het is afwachten!


Maar vakantie, yay! Ik was er echt wel aan toe, dit is de enige vakantie waar ik zonder zorgen en stress van kan genieten. Bij mijn studie heb je namelijk alleen zomer- en kerstvakantie, en in die kerstvakantie heb je vaak alsnog opdrachten of dat je moet leren voor tentamens. Genieten van deze vakantie ga ik dus zeker :D. Ik ga niet op vakantie, maar heb al genoeg plannen. Volgende week ga ik shoppen met Lara in Amsterdam, een bezoekje brengen aan de Funkie House sale met broertje, zeker weten afspreken met Ilja die ik al véeeel te lang niet gezien heb.


Verder ga ik nog wel fixen dat ik Sharon weer eens zie en ook Samantha moet ik eens een keer gaan meeten! Misschien ga ik nog wel kamperen in de achtertuin van schoolvriendinnetje Anna, en sowieso wel wat nachtjes naar broertje zodat we Rotterdam onveilig kunnen maken en ik hopelijk weer eens wat tijd kan steken in fotografie. Ik wil ook héeel graag een nieuwe camera, die ik waarschijnlijk koop als ik al m’n vakken gehaald heb. Of misschien ook wel als het niet zo is, haha! Maar goed, ik vind het heerlijk om in de zomervakantie niet teveel plannen te hebben en vooral veel spontane dingen te doen, dus dat komt vast wel goed.


Vandaag heb ik in ieder geval asociaal lang uitgeslapen en ga ik maar eens beginnen aan project “clean op the explosie” – a.k.a. m’n kamer en de rest van het huis. M’n ouders zijn op vakantie dus ik moet ook nog boodschappen doen, schoonmaken en wassen, maar veel motivatie is daar nog niet voor haha! En deze vakantie kan ik trouwens ook eindelijk eens weer tijd gaan steken in m’n blog. Of er nu weer elke dag blogposts online komen kan ik niet beloven, ik denk dat het niet lukt. Maar in ieder geval wel meer tijd steken in een blogpost, iets meer moeite ervoor doen. En er iets meer van genieten! Ik vind je tof als je het tot hier helemaal gelezen hebt & laat me vooral in de comments weten wat jij allemaal voor leuke plannen hebt voor deze vakantie!