Technic Electric palette van Bart Smit – Sleek dupe?


Gisteren heb je dit palette al even kunnen zien in m’n shoplog en vandaag, de swatches! Ik wilde hem eigenlijk later online zetten (heb een boel vooruit geplanned in verband met herkansingen), maar gisteren besloot ik hem maar eens te swatchen. Ik was verrast! En of het blij verrast was, dat kun je hieronder lezen ;).Dit “technic electric” palette zag ik een tijdje geleden toen ik uit pure verveling een Bart Smit foldertje door aan het kijken was. Tussen de PillowPets en Barbies zag ik wat make-up dingen staan.. en een palette leek wel heel erg op Sleek! Ik besloot ‘m toen eens te gaan bekijken in de winkel, maar nam hem de eerste keer niet mee. Donderdag ging ik toch overstag, omdat ik wel heel erg benieuwd was of hij nou echt als Sleek is, of het alleen de verpakking is!En de verpakking is in ieder geval exact hetzelfde! Zelfde formaat, zelfde plastic, ook een grote spiegel in de deksel. Er zit geen doosje om het palette, maar wel plastic over de oogschaduws die ‘m beschermen tegen grijpgare kindjes ;).Het formaat van de oogschaduws is ook even groot als die van Sleek en hij lijkt het meest op m’n oude Original palette, zonder het ruitjespatroon. Het palette bestaat zelf uit 12 vrolijke kleuren! Ik heb nog even gegoogled, maar kon geen Sleek palette vinden met exact dezelfde kleuren.


De makkelijkste manier om te kijken of ze gelijk zijn is door de ingrediënten met elkaar te vergelijken. De eerste lijst is van het Bart Smit palette, de andere twee van Sleek. Ze komen redelijk overeen, sommige ingrediënten zijn afgekort bij Sleek. Wel merkte ik dat het palette meer naar kindermake-up rook dan Sleek doet, waarschijnlijk zit er meer talk in wat vervelend kan zijn als je daar gevoelig voor bent. Ik denk dat hij wat dat betreft vergelijkbaar is met de grote eBay palettes.Swatches! En ja, ik was dus positief verrast! Dit zijn swatches zonder basis en de oogschaduws deden me heel erg denken aan m’n Sleek Original palette – metallic kleuren die veel pigment afgeven! De blauw/paarsige kleur naast de echt paarse kleur is zelfs een beetje duochrome achtig, wat een mooi effect geeft op je ooglid.


Ik maakte twee looks met dit palette, waaronder deze blauw/groenige. Hierbij gebruikte ik de groene kleur en de blauwe die daaronder in het palette zit, de gele kleur bij m’n binnenste ooghoek en een bruin kleurtje uit m’n Oh So Special palette. De kleuren waren goed op te bouwen en te blenden, al kun je het beste wel deppend te werk gaan met een stevige kwast om fall-out te voorkomen!


Ook maakte ik nog een roze/paarse look, met oranje en geel erin verwerkt. De duochroom-achtige paarse kleur heb ik hier in m’n crease en daarboven gebruikt en die heeft echt iets bijzonders vind ik! Bij m’n buitenste ooghoek is hij meer paars en daarboven meer lila. Prachtig kleurtje! Ook hier werkten de oogschaduws weer erg fijn.Voor mijn gevoel is het niet exact Sleek, maar komt het er zeker heel dicht bij in de buurt. Wellicht hebben ze een net iets andere mix van ingrediënten gebruikt, maar de kleuren zijn alsnog ontzettend goed gepigmenteerd! Wie had dat gedacht, van een palette wat door moet gaan voor kindermake-up ;). Mocht je in de buurt komen van Bart Smit, kijk zeker even of ze dit palette hebben! Hij was maar €2,95 en de kleuren zijn zowel leuk voor felle looks, als om te verwerken in een rustigere look. De sticker op de voorkant kun je er gemakkelijk vanaf halen, zodat hij wat beter tussen de andere Sleek palettes past ;). Zeker halen dus, dit palette!

Verder Bericht

Vorige Bericht

51 Reacties

 1. Charile 7 juli 2012

  Wow dat had ik niet verwacht!

 2. Eline 7 juli 2012

  Wouw, dat had ik niet verwacht. Ziet er super goed uit!

 3. Lifesplash 7 juli 2012

  Aah, yay! Hij lijkt er dus best wel op. 🙂 Nu word ik wel benieuwd om hem zelf te testen haha, binnenkort misschien toch me oude favorieten winkel binnen stappen.. :’)

 4. Paola 7 juli 2012

  Wauw ziet er geweldig uit! En dat voor maar 2,95.. Ik moet naar de Bart Smit!

 5. Milou 7 juli 2012

  2,95 is echt geen geld natuurlijk voor een palette die erg lijkt op de Sleek palettes! Wat een fijne ontdekking 🙂

 6. Uniflame 7 juli 2012

  Ik had dit palette ergens in Januari van E-bay geplukt en ik was ook blij verrast, maar helaas kon ik niet tegen de oogschaduw en heb hem weggegeven. Sleek kan ik wel tegen, dus er moet toch iets anders zijn.

 7. Yak Man 7 juli 2012

  Zo goedkoop voor zo’n palette! 😮 hij is ook nog is mooi 🙂

 8. Wendy (misspinkynails) 7 juli 2012

  Wow wat een gave kleuren. Had echt niet verwacht dat dit bij de bart smit lag. Ik sta wel eens te kijken maar denk dan vaak. Neh dat kan niet goed zijn…

 9. Priscilla 7 juli 2012

  WTF?? Ik ben flabbergasted! Wat kick!

 10. Yara 7 juli 2012

  Mooie kleurtjes!

 11. Floor 7 juli 2012

  Ha, ik was heel benieuwd naar deze review! Wat een super palette zeg. Stiekem wil ik hem nu ook wel hebben :’D

 12. Saar 7 juli 2012

  Ik denk dat ik heb deze week even ga halen, erg goed om te experimenteren met kleuren, en aangezien ik meer neutrale kleuren heb, is dit ideaal, zeker voor maar drie euro!
  Erg mooi review, I’m flabbergasted!
  Loves

 13. MySuperSweetLife 7 juli 2012

  Wauw, ik moet ook maar naar de Bart Smith! Inderdaad zoveel kleuren, zulke goede pigmentatie en maar 3 euro… Kan je niet laten liggen!
  Liefs

 14. beautybysandra 7 juli 2012

  wauw wat een verrassing,dat had ik echt niet verwacht =)

 15. Esmay 7 juli 2012

  Ik vind hem wel heel erg mooi zeg! Ik vind het helemaal niet op kindermake-up lijken ook. 🙂
  Pretty looks heb je ermee gemaakt 😀

 16. Helen 7 juli 2012

  Bedankt voor de tip hier ga ik ook eventjes voor kijken 😉

 17. Marjolein 7 juli 2012

  Omg. Misschien toch maar naar de speelgoedwinkel voor makeup!

 18. Lydie 7 juli 2012

  Toen ik zag dat je deze had gekocht werd ik ook wel erg benieuwd. Nu ik de swatches zie moet ik hem ook hebben! ;D

 19. Lotte 7 juli 2012

  wauw, had dit zeker niet verwacht!

 20. Masha 7 juli 2012

  Dit had ik zeker niet verwacht! Erg mooie kleuren!

 21. Roxanne 7 juli 2012

  Dafuq???? Ik denk dat ik zo even naar Bart Smit ren! Wauw, wat een pigmentatie en leuke kleurtjes! En dat voor zo weinig geld! Sleek is al niet duur, maar deze dupe is helemaal crazy!

 22. LottedeJ 7 juli 2012

  Huuuh? Wat raar man, zo’n goede pigmentatie voor iets dat bij Bart Smit verkocht wordt! Wauw, ik ben echt onder de indruk!

 23. Pauline 7 juli 2012

  Wow, wat een verrassing! Echt een prachtig palette!

 24. Nynke 7 juli 2012

  Mooi palette! Dit had ik eigenlijk niet verwacht, haha.

 25. kashmira 7 juli 2012

  Oh wauww!! prachtig palette en prachtige looks!! 🙂

 26. Lovethatmakeup 7 juli 2012

  Haha wat grappig joh!

 27. Sofie (thebelgianbeautyreview) 7 juli 2012

  Oh, dat ziet er veel beter uit dan ik verwachtte! Leuk dat je het palette uitprobeerde, ik zou er zelf waarschijnlijk nooit bij stilgestaan hebben.

 28. Jana 7 juli 2012

  Wow! die wil ik 😀 x

 29. Kelly 7 juli 2012

  Ohhh wow wat een verrassing!

 30. Samantha 7 juli 2012

  Oh my! Ik moet het gewoon hebben… voor dat geld!

 31. Miranda 8 juli 2012

  Oh wauw ziet er echt goed uit:D

 32. Amy-Denise 8 juli 2012

  Ziet er goed uit!

 33. sisier 8 juli 2012

  Zo dat ziet er goed uit, en dat voor iets van de bart smit joh! Vind de groene look super mooi!

 34. Laurence 8 juli 2012

  Da’s wel vet nice voor die prijs!

 35. Warmnightsinsummer 8 juli 2012

  Wat tof! De kleuren zijn echt super gepigmenteerd! Het is dat ik nooit gekleurde oogschaduw draag, want anders was deze van mij geweest haha. De ooglooks staan ook echt prachtig.

 36. Laralaurentia 9 juli 2012

  Wat een grap! Echt helemaal leuk, ik ga morgen Haarlem in dus snel even kijken of er ook een Bart Smit is 😀

 37. Desirée 9 juli 2012

  WOW! Dat ziet er echt helemaal niet verkeerd uit 😀

 38. Juudith 9 juli 2012

  Whoo dit had ik echt niet verwacht!! Ziet er goed uit zeg! en zeker niet duur!! lijkt echt super erg op de sleek palettes!

 39. Linda 10 juli 2012

  Ik kan het nog steeds niet helemaal geloven. Hoe cool!

  PS: Je site is mooi geworden!

 40. cupcakepolish 11 juli 2012

  wow ! ik zal dit palette toch maar eens gaan halen denk ik 🙂 Leuke review !

 41. Janniek 12 juli 2012

  wauw! Supermooooi!

 42. Nicole 15 juli 2012

  heel mooi palette! als ik het een keer tegen kom neem ik hem zeker mee 🙂

 43. sharon 19 juli 2012

  Wauw ziet er goed uit!

 44. Marieke 27 juli 2012

  waaaaaaaaaaaaaaaat, dat ziet er geweldig uit!

 45. Caroline 11 augustus 2012

  Als ik niet abuis ben dan zit er geen talk in de Bart Smit palette. Het staat niet in de inci lijst, wel bij de Sleek palettes.

  • Marjolein 11 augustus 2012 — Berichtauteur

   Hmm, ik ben niet zo thuis in al die dingen moet ik toegeven! Maar Magnesium Myristate, is dat niet een vergelijkbaar iets? Bij magnesium denk ik ook aan dat witte poeder namelijk..

   • Caroline 11 augustus 2012

    Nee dat is zeker niet hetzelfde 😀

    Magnesium Myristate is een binder, verbind verschillende elementen in bv. een oogschaduw, maakt dat oogschaduw beter hecht, betere dekking geeft en langer op zijn plek blijft.
    Het wordt ook veel in conceilers gebruikt.

    Talk wordt altijd als Talc aangegeven.

 46. Gaby 14 augustus 2012

  wow wat een verassing zou je niet zeggen als je dat ziet maar ben nu toch aan het overwegen hem te kopen
  bart smit moet meer van deze palletjes gaan verkopen

 47. Mick 16 augustus 2012

  Dankzij jou ben ik deze palette gaan halen en ben er helemaal gek op! Ik ben van plan er 1 van de dagen ook een blogpost over te schrijven en dan vermeld ik je zeker ;). Wat een supertip! xx

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén