Technic Electric palette van Bart Smit – Sleek dupe?


Gisteren heb je dit palette al even kunnen zien in m’n shoplog en vandaag, de swatches! Ik wilde hem eigenlijk later online zetten (heb een boel vooruit geplanned in verband met herkansingen), maar gisteren besloot ik hem maar eens te swatchen. Ik was verrast! En of het blij verrast was, dat kun je hieronder lezen ;).Dit “technic electric” palette zag ik een tijdje geleden toen ik uit pure verveling een Bart Smit foldertje door aan het kijken was. Tussen de PillowPets en Barbies zag ik wat make-up dingen staan.. en een palette leek wel heel erg op Sleek! Ik besloot ‘m toen eens te gaan bekijken in de winkel, maar nam hem de eerste keer niet mee. Donderdag ging ik toch overstag, omdat ik wel heel erg benieuwd was of hij nou echt als Sleek is, of het alleen de verpakking is!En de verpakking is in ieder geval exact hetzelfde! Zelfde formaat, zelfde plastic, ook een grote spiegel in de deksel. Er zit geen doosje om het palette, maar wel plastic over de oogschaduws die ‘m beschermen tegen grijpgare kindjes ;).Het formaat van de oogschaduws is ook even groot als die van Sleek en hij lijkt het meest op m’n oude Original palette, zonder het ruitjespatroon. Het palette bestaat zelf uit 12 vrolijke kleuren! Ik heb nog even gegoogled, maar kon geen Sleek palette vinden met exact dezelfde kleuren.


De makkelijkste manier om te kijken of ze gelijk zijn is door de ingrediënten met elkaar te vergelijken. De eerste lijst is van het Bart Smit palette, de andere twee van Sleek. Ze komen redelijk overeen, sommige ingrediënten zijn afgekort bij Sleek. Wel merkte ik dat het palette meer naar kindermake-up rook dan Sleek doet, waarschijnlijk zit er meer talk in wat vervelend kan zijn als je daar gevoelig voor bent. Ik denk dat hij wat dat betreft vergelijkbaar is met de grote eBay palettes.Swatches! En ja, ik was dus positief verrast! Dit zijn swatches zonder basis en de oogschaduws deden me heel erg denken aan m’n Sleek Original palette – metallic kleuren die veel pigment afgeven! De blauw/paarsige kleur naast de echt paarse kleur is zelfs een beetje duochrome achtig, wat een mooi effect geeft op je ooglid.


Ik maakte twee looks met dit palette, waaronder deze blauw/groenige. Hierbij gebruikte ik de groene kleur en de blauwe die daaronder in het palette zit, de gele kleur bij m’n binnenste ooghoek en een bruin kleurtje uit m’n Oh So Special palette. De kleuren waren goed op te bouwen en te blenden, al kun je het beste wel deppend te werk gaan met een stevige kwast om fall-out te voorkomen!


Ook maakte ik nog een roze/paarse look, met oranje en geel erin verwerkt. De duochroom-achtige paarse kleur heb ik hier in m’n crease en daarboven gebruikt en die heeft echt iets bijzonders vind ik! Bij m’n buitenste ooghoek is hij meer paars en daarboven meer lila. Prachtig kleurtje! Ook hier werkten de oogschaduws weer erg fijn.Voor mijn gevoel is het niet exact Sleek, maar komt het er zeker heel dicht bij in de buurt. Wellicht hebben ze een net iets andere mix van ingrediënten gebruikt, maar de kleuren zijn alsnog ontzettend goed gepigmenteerd! Wie had dat gedacht, van een palette wat door moet gaan voor kindermake-up ;). Mocht je in de buurt komen van Bart Smit, kijk zeker even of ze dit palette hebben! Hij was maar €2,95 en de kleuren zijn zowel leuk voor felle looks, als om te verwerken in een rustigere look. De sticker op de voorkant kun je er gemakkelijk vanaf halen, zodat hij wat beter tussen de andere Sleek palettes past ;). Zeker halen dus, dit palette!

 1. Aah, yay! Hij lijkt er dus best wel op. 🙂 Nu word ik wel benieuwd om hem zelf te testen haha, binnenkort misschien toch me oude favorieten winkel binnen stappen.. :’)

 2. Ik had dit palette ergens in Januari van E-bay geplukt en ik was ook blij verrast, maar helaas kon ik niet tegen de oogschaduw en heb hem weggegeven. Sleek kan ik wel tegen, dus er moet toch iets anders zijn.

 3. Ik denk dat ik heb deze week even ga halen, erg goed om te experimenteren met kleuren, en aangezien ik meer neutrale kleuren heb, is dit ideaal, zeker voor maar drie euro!
  Erg mooi review, I’m flabbergasted!
  Loves

 4. Dafuq???? Ik denk dat ik zo even naar Bart Smit ren! Wauw, wat een pigmentatie en leuke kleurtjes! En dat voor zo weinig geld! Sleek is al niet duur, maar deze dupe is helemaal crazy!

  1. Hmm, ik ben niet zo thuis in al die dingen moet ik toegeven! Maar Magnesium Myristate, is dat niet een vergelijkbaar iets? Bij magnesium denk ik ook aan dat witte poeder namelijk..

   1. Nee dat is zeker niet hetzelfde 😀

    Magnesium Myristate is een binder, verbind verschillende elementen in bv. een oogschaduw, maakt dat oogschaduw beter hecht, betere dekking geeft en langer op zijn plek blijft.
    Het wordt ook veel in conceilers gebruikt.

    Talk wordt altijd als Talc aangegeven.

 5. Dankzij jou ben ik deze palette gaan halen en ben er helemaal gek op! Ik ben van plan er 1 van de dagen ook een blogpost over te schrijven en dan vermeld ik je zeker ;). Wat een supertip! xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *