Essence duo nagellak & stampy plate


Hoewel Essence een leuk budgetmerk is, komt het toch wel erg vaak voor dat ik dingen ervan koop die ik niet nodig heb en waarschijnlijk maar 1x ga gebruiken. Laatst ook weer, ik liep de Kruidvat uit met een duo nagellak en een imageplate. Nodig? Nee. Leuk? Mwah ;).


Als eerste grabbelde ik uit een sale bak dit lakje, die onderdeel was van de Seasons Of Extremes collectie en Brightsmates heet. In het vaste assortiment zit een vergelijkbaar duo genaamd Kiss on top of the Rock, al is daar de basiskleur meer rood dan roze van. De glitterlak is volgens mij wel gelijk en omdat ik dit duo alleen om de glitterlak de moeite waard vind, komt dat goed uit ;).


De roze basiskleur dekt niet goed, na 3 laagjes zag je nog m’n nagelrandje erdoor komen. Wel is hij vrij fel en droogt hij mat op, hij past wel aardig bij de neontrend ;). Ik zou ‘m over wit aan kunnen brengen zodat hij wel dekt en nog feller is! Maar los is het helemaal niets.Met de oranje glitterlak eroverheen wordt het een wat minder fel kleurtje. De glitterlak geeft zelf niet heel veel kleur af, vooral een soort oranje flakes. Jammer, want het voegt ook niet veel dekking toe aan de toch al niet dekkende basiskleur ;). Aan de andere kant vind ik dat niet erg, want…

.. daardoor kun je de oranje glitterlak ook prima over een andere kleur gebruiken! Zoals over zwart of blauw, wat ik gedaan heb. Hier zie je ook beter dat het een soort flakes zijn en niet zozeer oranje, maar ook iets paarsigs. Best bijzonder! En zo zal ik hem ook gaan gebruiken, of bijvoorbeeld over een wel dekkende roze of oranje tint.Verder kocht ik nog een imageplate, waarmee je een patroontje op je nagels kunt aanbrengen. Essence heeft dit al een tijdje in het assortiment, er zijn verschillende plates en basissetjes met een stamper en een scraper. Ik nam #1 – have fun mee, een plate met vooral patroontjes voor het witte randje van je nagels!Maar ik moet zeggen dat de plate niet heel erg fijn werkte, helaas. Het nadeel van de Essence plates vind ik dat de patroontjes niet zo diep zijn, waardoor de nagellak snel opdroogt en het stempelen vaker mislukt dan goed gaat. Booh! Wat dat betreft kun je dus maar beter wat meer investeren en voor plates van bijvoorbeeld Konad gaan. Vooral het middelste patroontje in de plate werkt niet en die vond ik juist het leukst. Bummer!

Een beetje miskopen dus.. De oranje glitterlak vind ik wel leuk maar het is jammer dat de roze basislak zo shitty is! En de plate werkt niet erg fijn, wat ik zelf vooral heel frustrerend vind werken. De nagellak was in de sale €1 (de gewone colour3 lakken zijn €2,79), de stampy plate was geloof ik €2,79.

Verder Bericht

Vorige Bericht

23 Reacties

 1. Lifesplash 28 juli 2012

  Miskopen, buh. Jammer 🙁 Ik vind die stempels er schattig uit zien, maar wat heb je er aan als ze flut werken?

 2. Lotte 28 juli 2012

  Heb je het beschermlaagje eraf gehaald? Ik heb ze ook en ik werd er redelijk gefrustreerd door omdat ze het niet goed deden. Toen ik ze weer eens wilde proberen zag ik dat er een ieniemienie beschermlaagje op zat en heb die er dus afgehaald. Nu vind ik deze fijner dan die van Konad.

 3. Charile 28 juli 2012

  Wat jammer zeg!

 4. Esmay 28 juli 2012

  Jammer dat dat roze lakje niet echt dekt, maar die glitter/flakie geval vind ik wel mooi over die blauwe lak! En dat konad spul van Essence is is inderdaad … rot.

 5. Chantal 28 juli 2012

  De kleurtjes van het Essence duo zijn erg leuk, maar zelf vind ik de dekking ervan inderdaad ook niet denderend….

 6. Vera 28 juli 2012

  Bij mij werken de stampy plates van Essence prima 🙂 Mooi lakje van Essence, maar ik zou hem alleen kopen voor de mooie top coat 😉

 7. Masha 28 juli 2012

  Ik heb ook die stampy plates van Essence en bij mij lukte het niet echt. Misschien verkeerde nagellak ofzo? Wel mooie duo nagellak 🙂

 8. sharon 28 juli 2012

  Hmm ik vind de kleurtjes ook niet echt mooi, bummer!

 9. Myrthe 28 juli 2012

  Dat duonagellakje is zo mooi, toffe kleuren! Wel erg jammer van de stamper, deze heb ik zelf ook en kan er ook niets mee, helaas 🙁

 10. Saar 28 juli 2012

  Erg jammer, ik heb zelf ook een duo-lak, en die werkt erg goed, maar ik denk dat komt omdat dat donkere kleuren zijn. Het zou echt een mooie lak zijn als die roze iets meer dekkender was, dan mocht ie van mij wel in het vaste assortiment komen. 🙂
  Lovee

 11. NailTalk 28 juli 2012

  Die topcoat op de blauwe nagellak vind ik mooi!

 12. Nicole 28 juli 2012

  dat duo lakje heb ik ook, gebruik zelf eigenlijk ook allen de topper.
  (al is het neon roze lakje over een wite basis best leuk 🙂 )

 13. Mariska 28 juli 2012

  Hmm, inderdaad niet echt bijzonder. Ik vond de meeste duo lakjes ook niet zo denderend.

 14. Amy-Denise 28 juli 2012

  De duo nagellakjes vind ik wel leuk, heb er zelf een paar van.

 15. Jana 28 juli 2012

  Jammer dat het niet fijn werkt .. xx

 16. Caithlin 28 juli 2012

  Wel heel cool, die image plate!

 17. Sanne 29 juli 2012

  jammer dat ze niet zo fijn werken, ik heb ook een paar plates van essence en die werken opzich prima, maar inderdaad, sommige figuurtjes hadden net iets dieper gemogen.. xx

 18. Lotte 29 juli 2012

  Ik wil ook graag zo’n stampsetje met plates proberen, ik heb het nog nooit gedaan. Maar die van Essence raad je me dus af. Hm, toch best spannend om dan meteen iets van Konad te proberen aangezien dat duurder is!

 19. Bregje 30 juli 2012

  Ik vond de kleurtjes wel mooi, jammer dat alles niet fijn bleek te lakken. Dat is dan ook het risico van nieuwe dingen..

 20. Mariel 31 juli 2012

  Ik vind de stampy van Essence niet zo fijn, hij pakt hem bij mij nooit goed. binnenkort ga ik die van Konad proberen!

 21. Ienie 31 juli 2012

  Bedankt voor de review!
  Ik zat nog te twijfelen bij deze plate. Ik heb er 2 van Essence en 1 werkt er prima en de ander niet zo. En ja Konad, gewoon met een starterssetje beginnen dan valt de prijs nog wel mee 😉

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén