Dermalex Repair Eczeem – werkt het?


Een tijdje geleden schreef ik deze blogpost over een crème die ik mocht testen, namelijk Dermalex Repair Eczeem. Daarin beloofde ik dat ik jullie middels een nieuwe blogpost nog zou vertellen of de crème werkt of niet, en vandaag is het zover! Het heeft even geduurd, wat voornamelijk komt doordat m’n eczeem even tijdelijk op vakantie is..

Hoe dat komt? Zon! Een tijdje geleden was het ineens de eerste super zonnige week van dit jaar en omdat ik veel buiten ben geweest in die tijd, is m’n eczeem rustig geworden. Niet heel handig als je een crème tegen eczeem wilt testen, maar “gelukkig” heb ik ook nog wel wat random plekjes op bijvoorbeeld m’n benen en mijn moeder heeft de crème ook nog geprobeerd.


Even een quick reminder – waar is deze crème voor bedoeld en wat belooft het? Dermalex Repair Eczeem is specifiek bedoeld voor langdurig eczeem, dat af en toe op komt (bijvoorbeeld in periodes van stress). Ik heb daar last van, vooral op m’n handen en oogleden. Deze vorm van eczeem verdwijnt eigenlijk niet, maar komt dus af en toe op en in die periode is het fijn als je de huid kan verzachten en voeden met een beschermende crème!


Heeft Dermalex Repair Eczeem geholpen? Bij mij zeker! Ik merkte dat als ik een paar dagen achter elkaar een plekje insmeerde, de huid duidelijk rustiger werd en minder droog en schilferig, waarmee de jeuk ook verdween. Het is geen wondermiddel waarbij eczeem als sneeuw voor de zon verdwijnt, maar het verzacht de plekjes zeker waardoor je huid zelf aan de slag kan. Bij mij zijn eczeemplekjes er vaak maximaal een week of twee, dus deze crème kan ik dan gebruiken tot het weer verdwijnt.


De crème is overigens wit en vrij vloeibaar, waardoor je makkelijk een dun laagje aan kunt brengen. Hij ruikt zoals crème, niet een hele storende geur maar ook niet heel lekker. Dit is wel logisch, er zit geen parfum in want dat kun je uiteraard beter niet op een verstoorde huid aanbrengen. Hij trekt vrij snel in maar je blijft een licht vettig laagje voelen, wat eigenlijk wel fijn is op eczeem!


Wel goed om te weten is dat hij op een droge, eeltige of geïrriteerde huid geen wonderen doet, in dat geval kun je beter een crème nemen die specifiek voor die huid geschikt is. Dermalex Repair is overigens verkrijgbaar in nog twee andere varianten, namelijk voor huidirritatie en psoriasis. Mocht je hier last van hebben, dan lijkt me Dermalex Repair zeker het proberen waard!


Voor mijn eczeem met opwellingen is deze crème een ideale oplossing! Ik leg hem zeker binnen handbereik, mocht ik een plekje op zien komen dan kan ik gelijk gaan smeren. Ook ben ik wel benieuwd naar de variant voor huidirritatie, ik denk dat dat een ideale crème is voor de gevoelige huid van m’n moeder! De Dermalex Repair producten zijn te koop bij verscheidene drogisterijen en apotheken, voor meer informatie kun je op de website kijken.

Verder Bericht

Vorige Bericht

9 Reacties

 1. Esmay 10 juli 2012

  Dat klinkt erg fijn! Ik heb zelf ook een beetje exzeem dus dit is een goeie tip!

 2. Lifesplash 10 juli 2012

  Ik heb ook eczeem maar krijg het juist door de zon. Tenminste als er teveel hitte is. Ik heb er al een zalf van de dokter voor, dus heb zoiets niet echt nodig maar gelukkig heb jij wel iets wat nu helpt. 🙂

 3. Charile 10 juli 2012

  Wat fijn dat hij voor jou werkt!

 4. Samantha 10 juli 2012

  Wat fijn dat hij werkt! Ik krijg juist last van eczeem door de zon, niet heel ernstig maar toch wel wat plekjes.

 5. Lotte 10 juli 2012

  Jeeej, wat goed dat ‘ie werkt voor je eczeem plekjes! Mijn huid wordt ook altijd beter door het zonlicht, trouwens.

 6. Jana 10 juli 2012

  Deze lijkt me erg fijn 🙂 x

 7. April 12 juli 2012

  Vroeger had ik altijd heel erge eczeem en ik ben er zo goed als overheen gegroeid maar, ik krijg zo nu en dan in de winter nog wel een beetje eczeem op mijn armen dus ik zal deze creme dan zeker proberen!

 8. Barbara 13 juli 2012

  Grappig, was net bezig met een artikel over eczeem en kom nu dit bij jou tegen.
  Ik heb als baby’tje vreselijk eczeem gehad en toen is mijn moeder naar de homeopaat gestapt. Ik kreeg een bepaal mineraal (weet even niet meer wat precies) en heel mijn leven nooit meer last gehad van eczeem!

  Werkt vast niet bij iederene, maar de homeopaat is dus wel het proberen waard!

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén