Books – want to read list


Stiekem ben ik nooit echt een lezer geweest. Nou ja, ik lees wel veel, maar geen boeken ;). Maar nu dat ik een nieuwe telefoon heb besloot ik eens e-Books uit te proberen, wat me niet zo fijn leek lezen eigenlijk. Toch valt het best mee, ik heb de app Aldiko genomen om ze mee te lezen en daar zit ook een nachtstand op, met zwarte achtergrond en witte letters. Leest prima! Inmiddels heb ik dan ook al het eerste boek bijna uit en ben ik op zoek gegaan naar andere boeken die ik nog wil gaan lezen, die ik vandaag met jullie ga delen! Ik heb ze gelinkt naar bol.com, zodat je daar de beschrijving kunt lezen :).


Lijstje 1 – boeken die ik al een tijd wil lezen. Op dit moment ben ik bezig met Fifty Shades Of Grey, een vrij eh… bijzonder boek ;). Maar wel weer erg verslavend, dus die heb ik alweer bijna uit! Ook de vervolgen, Fifty Shades Darker en Fifty Shades Freed, zal ik waarschijnlijk nog wel willen lezen. The Girl With The Dragon Tattoo heb ik als film in de bioscoop gezien, maar de boeken schijnen ook erg goed te zijn dus ook die wil ik graag nog lezen, al weet ik niet of ik bij dat deel begin, of bij het vervolg (The Girl Who Played With Fire). En daarbij hoort natuurlijk het laatste deel, The Girl Who Kicked The Hornet’s Nest!

The Hunger Games heb ik ook in de bios gezien en de boeken heb ik zelfs thuis liggen, geleend van een vriendin. Maar toch lees ik er niet echt in, sowieso ken ik het verhaal van het eerste boek al en vind ik het dan minder leuk. Waarschijnlijk begin ik hier dan ook in deel twee, Catching Fire, en daarna Mockingjay. Ik vind het verhaal wel erg leuk, dus daar kom ik zeker wel gemakkelijk doorheen! Ik zou ook wel de biografie van Steve Jobs willen lezen, niet omdat ik nou een ultra Apple-fan ben maar omdat het denk ik wel inspirerend is.


Nog wat andere boeken die ik tijdens m’n zoektocht tegen gekomen ben en die ik ook wel wil lezen! Een tijd geleden heb ik het eerste boek van de L.A. Candy trilogie gelezen en hoewel het niet het meest diepgaande verhaal is, leest het wel lekker weg. Sweet Little Lies en Sugar & Spice wil ik dus ook nog wel lezen! En inmiddels heeft Lauren Conrad ook nog een ander boek uitgebracht, namelijk The Fame Game. Lijkt me ook leuk! The Carrie Diaries komt volgens mij binnenkort uit als tv serie, maar het boek kun je natuurlijk al lezen ;). Ik moet zeggen dat ik niet zoveel heb met Sex and the City (wel de films gezien maar verder niets) dus ik weet niet of dit boek me aan zal spreken, maar proberen kan altijd.

Iets meer serieuze boeken zijn het boek van Abraham Moszkowicz, Game Of Thrones (en alle andere delen), Before I Go To Sleep en When I Was Five I Killed Myself. In die eerste ben ik al begonnen, maar tot nu toe vind ik het niet zo geweldig. Toch vind ik dat genre wel leuk, net als verhalen van bijvoorbeeld artsen en psychologen! Ik ben ook wel erg benieuwd naar Before I Go To Sleep, de beschrijving klinkt wat vaag maar ik ga die zeker een kansje geven. Verder wil ik The Perks Of Being A Wallflower ook nog wel lezen!

Maar mocht je nog goede boeksuggesties hebben (het liefst Engelstalig of als het een Nederlands boek is natuurlijk gewoon de Nederlandse ;)), laat ze zeker achter in de comments! Voorlopig ben ik waarschijnlijk nog wel zoet met de lijst hierboven haha, maar een boek moet wel erg leuk en aantrekkelijk zijn wil ik hem ook echt gaan lezen. Dus ik gok dat ik niet alle boeken zal gaan lezen..

 1. Poeh, dit herinnert mij eraan dat ik ook weer moet lezen, haha! Die van Steve Jobs lijkt me interessant en die Carrie diaries lijkt me ook leuk. De boeken van LC moet je sowieso lezen, die zijn heel leuk! En er zijn ook blogs die boeken reviewen hè, misschien handig om te bekijken. 🙂

 2. ik heb gister alle hungergames boeken uitgelezen haha,
  en ik vond ze echt heel erg leuk en toen ik er eenmaal in was begonnen kon ik ook
  echt niet meer stoppen. Dus ik raad je echt aan ze ook te gaan lezen (:

 3. Ik zou met de Hunger Games toch in deel I beginnen hoor. Film heeft vrij veel toffe details weggelaten waardoor het verhaal minder lading heeft gekregen dan het boek.

  Game of Thrones ben ik net in begonnen, hebben alle vijf de boeken hier staan dus heb nog wel even te gaan haha :D.

  En nu iedereen het zo heeft over 50 shades of grey, moet ik die ook lezen.

  Aanraders van boeken die ik de laatste tijd heb gelezen zijn:
  – Glazuur van Lisette Jonkman
  – De biografie van Gordon Ramsay
  – Veroordeeld van Humphrey Ludwig
  – De diefstal van mijn jeugd van Natascha Kampusch.

 4. The perks of being a wallflower is 1 van mijn favoriete boeken! =)

  Andere favorieten van mij zijn:

  -Room van Emma Donoghue
  -The time traveler’s wife van Audrey Niffenegger

  Happy reading!

 5. Hilary Duff heeft ook een tweetal boeken op haar naam staan (Elixir & Devoted) die verrassend goed te lezen waren.

  Ik raad je wel aan om het eerste boek van de Hunger Games wel te lezen. Het verhaal wordt daar in veel duidelijker en beter in uitgelegd dan in de film (waarin ik heel veel info uit het boek miste).

 6. Ik wil ook nog zoveel boeken lezen, maar moet eerst even doorzetten met het boek waar ik nu in bezig ben. Het gaat alleen wat moeizaam, maar ik hoop hem over een paar dagen toch wel uit te hebben 😉

 7. Haha, mijn lijstje met boeken die ik nog wil lezen ziet er bijna precies hetzelfde uit! De eerste twee delen van The Hunger Games heb ik in ieder geval al besteld laatst! 🙂

 8. Leuk lijstje! Ik ben verslaafd aan de ‘I heart …’ serie van Lindsey Kelk. I heart New York is het eerste deel, en las ik in een avond uit. Daarna kwamen I heart Hollywood, I heart Paris, I heart Vegas en sinds begin deze maand I heart London. Lindsey schrijft heerlijk, met veel humor en heel herkenbaar. Echt een aanrader als je even geen zin hebt in zware kost 😉

 9. Oeh Before I Go To Sleep is TE zalig… Ik ga nix verklappen want t verhaal is echt zalig. Je moet ook zeker de trilogie van Amanda Hocking lezen eerste boek is Switched en ook die van Ally Condie eerste boek ervan is Matched.

 10. Ik vind zelf Vijftig tinten grijs echt één van de slechtste boeken die ik ooit heb gelezen! (en dat zijn er veel, ik doe het namelijk ook als ”werk”) Zo jammer, ik had er ZOVEEL verwachtingen van. 🙁 Verder kan ik je het boek over Steve Jobs wel heel erg aanraden, die is heel inspirerend.

 11. Divergent en Insurgent van Veronica Roth ! 😀 er komt ook nog een 3de deel uit. Het boek is er in het Engels en Nederlands. Ik heb Divergent binnen een dag al uitgelezen omdat hij zo leuk was! Ik heb hem in het Engels gelezen dus ik weet niet of de nederlandse versie net zo leuk is.

 12. The Hungergames zijn echt heel erg leuk om te lezen! Ik heb zelf ook eerst de film gezien die ik echt geweldig vond, en omdat mijn mama altijd zegt dat boeken nog beter zijn, wilde ik heel graag het boek lezen en dat was echt prachtig! Ondertussen heb ik de laatste 2 boeken ook al gelezen en ik vind het echt erg dat het nu gedaan is ^^ Het eerste en tweede boek las ik uit in 6 dagen, het laatste zelfs in 3 dagen! Echte aanraders! 😀

 13. THE HUNGER GAMES. LEZEN. NU. 🙂 ik heb ze alle 3 al 4 keer gelezen, dus ik zou je eigenlijk toch aanraden om de eerste ook nog eens te lezen, gewoon zodat je weet wat er in Katniss haar hoofd omgaat. Het boek ik ook wat uitgebreider, lees de eerste dus ook maar hoor!
  En de boek van LC zijn ook heel leuk en lezen vlot, dus die kan je erna lezen, haha. 😀
  xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *