3x nieuw – Inglot palette, MAC MSF en Skin79 bb cream!


Natuurlijk word ik veel te blij van nieuwe make-upjes. It’s so pretteeeh! En stiekem heb ik eerst drie dagen gewacht voordat ik m’n nieuwe MAC MSF en Inglot palette aan durfde te raken, haha! Op de dag dat ik naar Amsterdam was, kwam ook nog een pakketje uit verweggiestan met m’n Skin79 BB Cream en daar had ik al een sample van kunnen proberen (met special thanks to Desirée), dus van dat wist ik wel dat het goed zat. Vandaag presenteer ik jullie de swatches, een look en mijn mening van de drie producten!


Laten we beginnen bij Inglot! Dit palette met drie oogschaduws uit het Freedom System heb ik naar eigen wens samen kunnen stellen en ik besloot te gaan voor een neutraal palette. Dit gebruik ik het meest, dus dat leek me wel zo handig! In het palette zit een shimmery champagnekleur (#393), een regenboogkleur met drie neutrale tinten (#117) en een matte lichte kleur (#351).


En swatches! Links zie je de regenboogoogschaduw, van donker naar licht. Ik moet zeggen dat van die oogschaduw de donkere taupekleur eigenlijk best tegenvalt, zeker voor wat ik van Inglot verwacht. De andere twee kleuren zijn gelukkig wel goed gepigmenteerd! De champagnekleur valt ook zeker niet tegen en de matwitte kleur geeft ook voldoende kleur af, al zie je dat wat minder goed bij mijn huidskleur ;).


Look gemaakt met de oogschaduws! De matwitte kleur heb ik aangebracht bij m’n binnenste ooghoek en wenkbrauwbot, op m’n bewegend ooglid zit een mix van de champagnekleur en de lichtste kleur van de regenboogoogschaduw en de andere twee kleuren van die oogschaduw heb ik in m’ crease gebruikt. Samen met een zwarte eyeliner en een likje mascara is het een look die ik zeker vaak zal maken! Neutraal, maar wel fris en met nadruk op de crease waardoor eyeliner bij mij mooier uitkomt. Inglot oogschaduws zijn vrij zacht van structuur, waardoor ze heel prettig aanbrengen en goed te blenden zijn. Pas wel op voor fall-out bij shimmery kleurtjes!


Overigens werkt het Freedom Systeem met magneetjes, zo zitten er magneten in de bodem van het palette waardoor de oogschaduws op hun plek blijven zitten en de deksel sluit ook met magneetjes. Hierdoor kun je ook palettes opstapelen! Uiteraard ook zonder de deksel ertussen, maar die houd ik er maar wel tussen omdat ik hem anders vast kwijt ga raken, haha!


Dan de BB-cream, van Skin79. Deze Goldversie bestelde ik op eBay bij deze verkoper voor zo’n 10 euro, omdat de sample me erg goed beviel. Het is een Aziatische BB-cream, wat toch heel anders is dan de Westerse varianten die nu op de markt komen zoals die van Garnier. Meer dekking, lichtere tinten, keuze uit verschillende ondertonen. Ik heb een tijd geleden de Missha BB-cream geprobeerd, maar daar kreeg ik puistjes van! Van deze gelukkig tot nu toe nog niet :D.


De kleur van deze BB-cream is vrij apart, licht en met een grijzige ondertoon. Zoals ik al zei heeft Skin79 BB-creams met verschillende ondertonen, zo is er een Pink variant met een rozige ondertoon en Orange met een meer gele ondertoon. Ik besloot voor Gold te gaan die er meer tussenin zit, omdat dit mijn rode tint wat onderdrukt maar hij ook weer niet te geel is!


Links zonder make-up, rechts met de ooglook en een laagje BB-cream! Wat hij bij mij vooral doet is m’n teint wat egaliseren, ik heb vrij weinig onzuiverheden (alleen bij m’n kin, door stress of maandelijkse jeweetwel ;)), dus de dekking is goed genoeg! Ik heb ‘m hier aangebracht met m’n vingers, maar als je meer dekking wilt kun je hem goed opbouwen met een bufferkwast.Ik raad je wel aan de BB-cream af te poederen en eventuele onzuiverheden nog te voorzien van wat concealer. De BB-cream blijft vrij vettig en glimmend, niet storend of plakkerig maar ik vind een mattere look wat mooier. Verder bracht ik nog wat blush aan in de vorm van de MAC Mineralized Skin Finish in Star Wonder, die vooral glans afgeeft en niet heel veel kleur!


Links voor het afpoederen en aanbrengen van blush, rechts met. Bij mij zie je sowieso niet erg veel verschil, haha!En over die MAC MSF, it’s bajoetieful! Hij komt uit de Heavenly Creatures collectie en helaas is die collectie héel hard gegaan, je kunt misschien hem nog scoren bij de MAC Pro store, op Schiphol bij de counter of op eBay. Star Wonder geeft zoals ik al zei op je wang vooral een prachtige, gouden gloed. Op de swatch zie je links het effect van het roze deel in de MSF, in het midden het goud en rechts wat je krijgt als je alles met elkaar mengt. In realiteit meng je ze eigenlijk altijd met elkaar, los aanbrengen is nogal lastig haha!


Dus, dit was een look met m’n nieuwe spullies! Omdat de Skin79 BB-cream belooft dat je huid er op de langere termijn ook op vooruit zou moeten gaan (en iets met whitening en anti-rimpel, maar dat kan ik niet echt testen ;)) ga ik jullie wat dat betreft zeker nog een update geven. Van het Inglot palette vind ik de twee volledige oogschaduws echte aanraders, maar ik vind het wel jammer dat van de regenboogoogschaduw de taupe kleur wat tegen valt. Al kan ik hem dan wel veilig opbouwen, haha! En de MAC MSF is pure liefde, hij ziet er prachtig uit en geeft een hele mooie glans. Voorlopig zal m’n everyday look wel uit deze drie dingen bestaan gok ik zo! 😀