The Body Shop – Beautifying Oils


The Body Shop is zeker een van m’n favoriete winkels en helemaal van m’n moeder! Hoe meer producten ik probeer, hoe vaker ik merk dat ik de producten echt fijn vind en het zeker het geld waard vind. Leuk nieuws is het dan ook als TBS met iets nieuws komt, in dit geval met de Beautifying Oils! The Body Shop belooft ons dat dit product een prachtige natuurlijke glans en een heerlijk zijdezacht gevoel geeft, niet alleen op je huid maar ook op je gezicht en.. In je haar! Dat is natuurlijk wel het proberen waard ;).


De Beautifying oils zijn verkrijgbaar in 12 verschillende geuren – geuren die we ook terug zien bij de bodybutters en andere producten. Denk dus aan bijvoorbeeld coconut, strawberry, olive en sweet lemon. Zelf koos ik voor Mango, omdat ik de andere producten in die geur ook erg lekker vind ruiken! Bovendien houd ik wel van zoet en was ik vooral van plan om het in m’n haar te gebruiken, dus dan vind ik zo’n zoet geurtje wel lekker.TBS belooft dat dit een droge olie is, ofwel dat hij zeer snel intrekt en je dus niet het vettige gevoel houdt. Wel zo fijn! Ik merk dit ook zeker, al moet ik er wel bij zeggen dat ik dat merk bij droge plekjes of bijvoorbeeld droge benen. Op een vettere huid smeren kan natuurlijk ook, maar ik heb dan toch het gevoel dat het minder snel intrekt. De olie bevat een combinatie van 3 lichte notenoliën – kukuï, zoete amandel en maroela, waardoor de olie omega-3, -6 en -9 (thanks to the Kukuï-olie) en vitamine E (credits voor zoete amandel) bevat. Maroela belooft een vochtregulerende werking te hebben. Een flesje vol fijne dingen!


Ik heb m’n zelf veelvuldig gebruikt op m’n benen en in m’n haar. De olie ruikt ontzettend sterk naar de mango-geur, helaas zit er wel veel parfum in wat ook terug te vinden is in de ingrediëntenlijst. Vind ik geen probleem voor m’n lichaam en haar, maar ik heb wel een super gevoelige gezichtshuid dus hoewel je deze olie ook op je gezicht zou moeten kunnen gebruiken, kies ik er bewust voor om dat niet te doen. Op m’n huid en vooral m’n benen merk ik dat hij m’n huid erg zacht maakt, maar dat een fijne bodybutter bij mij hetzelfde bereikt!


Waar ik hem echt awesome voor vind, is voor in m’n haar! Waar eerst serums helemaal hip waren, komen nu de haaroliën op (denk bijvoorbeeld aan Moroccan Oil, of die van L ‘oréal) en zoiets wilde ik graag proberen, maar de meeste opties zijn vrij prijzig. Dus ging deze Beautifying Oil in mijn haar en oooohhh…. Soooooft! Ik moet wel zeggen dat je hem echt niet dicht bij je haarwortels moet gebruiken, niet als je kort haar hebt en niet als je stijl en vrij goed gevoed haar hebt. Het is en blijft olie en ik merk dat als ik ook maar iets teveel gebruik of te dicht bij de bovenkant van m’n haar, het echt vet wordt. Maar heb je haar zoals ik – met krullen/slag, vrij droog en lang – dan is het fijn spul voor in de puntjes! Waar een serum het meer omsluit, trekt deze olie in je haar en wat dat bij mij doet, is het steeds zachter en zachter maken. Deze gaat dus elke keer na het wassen erin! Je kunt hem overigens ook gebruiken als een soort haarmaskertje, door hem ’s avonds in je haar te doen (waarbij je wel dichter bij je wortels mag) en hem ’s ochtends uit te spoelen. Dat heb ik nog niet geprobeerd omdat ik er nog niet het goede moment voor gevonden heb, maar ga ik zeker doen! M’n moeder is trouwens verslingerd aan de Shea versie en gebruikt hem voor haar lichaam.


Heb je een behoorlijk droge huid of droog, lang haar? Dan raad ik dit product zeker aan! Ben je gevoelig voor olieproducten en/of parfum, dan is het misschien wel iets waar je mee op moet passen. Voor een flesje van 100ml is de normale prijs €9, toen ik hem kocht was er een kortingsactie met -20%. Hoe lang die duurt weet ik niet, helaas! Maar omdat je maar een klein beetje nodig hebt, kun je er zeker lang mee doen en vind ik zelf de prijs het dubbel en dwars waard. Probeer er in ieder geval zeker eentje uit als je bij TBS langs komt!

Verder Bericht

Vorige Bericht

19 Reacties

 1. Charile 7 juni 2012

  Dat klinkt erg goed 🙂 Maar ik denk niet dat mijn huid dit nodig heeft.

 2. Sandra 7 juni 2012

  ze lijken me erg fijn!

 3. Lifesplash 7 juni 2012

  Ik had er 1 negatief review over gelezen. Maar ook een paar positieve, heb er een beetje twijfels over maar lijkt me toch wel fijn. Het is handig dat je het voor meerdere dingen kunt gebruiken. 🙂

 4. shimmer-pie 7 juni 2012

  Ik heb ook die shea. K vind hem wel lekker, maar niet heel bijzonder…

 5. sharon 7 juni 2012

  Hmm ik weet niet of ik echt een olie ga gebruiken voor m’n huid, maar in m’n haar klinkt opzich wel nice.

 6. Desirée 7 juni 2012

  Ik heb de Moringa versie en vind hem echt heerlijk! ♥

 7. Esmay 7 juni 2012

  Lijkt me echt een heel fijn product! Zeker voor m’n droge onderbenen!

 8. Nicole 7 juni 2012

  heb zelf de sweet lemon gekocht, vooral voor m ijn haar vind ik hem fijn 🙂

 9. Jennifer 7 juni 2012

  Ik ben ook heel benieuwd! Dat moet vast ook heel fijn zijn voor in de zomer als mijn huid zo uitdroogt.

 10. Esther - Blosh Time 7 juni 2012

  Lijkt me heel fijn voor mijn droge armen en benen!

 11. Martina 7 juni 2012

  Ik vind het een super fijne olie! Ik heb een hele droge huid, en deze olie helpt dan erg goed!

 12. Amy-Denise 7 juni 2012

  Ik wil hem misschien wel proberen voor m’n haar. Klinkt alvast heel fijn!

 13. Peggy Timmermans Visagie 7 juni 2012

  Ik probeerde hem gisteren toevallig ook uit, bij een model en inderdaad hij trekt super snel in. Voor de haren ga ik hem neit gebruiken wegens al vette wortels…durf het niet!

 14. Jana R. 7 juni 2012

  Klinkt goed 😀 x

 15. MySuperSweetLife 7 juni 2012

  Ik wil deze olie ook graag nog uittesten!
  Liefs

 16. Foodloveandhappiness 7 juni 2012

  Ik houd ook van de Bodyshop, fijne producten, mooie verpakkingen…

 17. roos 8 juni 2012

  Ik heb ermee in mijn handen gestaan maar toch niet gekocht. Ik ga snel even terug om hem te kopen.

 18. LottedeJ 8 juni 2012

  Wat een fijne review! Ik las wel allemaal superpositieve persberichten, maar ik vroeg me wel af of die olie in ’t echt nou ook zo fijn is als iedereen beweerde. I guess it is, na dit te hebben gelezen ben ik overtuigd 🙂

 19. Marieke 11 juni 2012

  Klinkt goed, dat wordt eentje aanschaffen denk ik zo..

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén