New in – fotoboek van Pixum!


Het zal je vast niet ontgaan zijn dat meerdere bloggers de eer kregen om een product te testen van de online fotoservice Pixum en ook ik mocht dit! Maar waar de meesten zich mochten storten op een canvas, kreeg ik de nobele taak om een fotoboek te gaan maken. Ik besloot deze taak over te dragen aan m’n vader, hij is meer bezig met fotografie dan ik en heeft al eerder fotoboeken gemaakt waardoor hij ook wat meer ervaring heeft en nog beter kan vertellen hoe de fotoservice beviel. Vandaag dus een review van deze service met een beetje hulp van m’n vader!


Nu dat bijna alle foto’s gemaakt worden met digitale camera’s zijn de dikke foto-albums met erin geplakte foto’s toch een beetje passé. Maar het is eigenlijk zonde dat je ze vaak niet meer terug kijkt omdat ze ergens in een mapje op je pc staan, toch? Een fotoboek maken is dan een ideale uitkomst, je kunt ‘m helemaal naar je smaak inrichten, je hoeft geen foto’s meer los in te plakken én je kunt eens lekker er doorheen bladeren. Bij Pixum kun je een fotoboek maken in verschillende formaten, met verschillende papiersoorten en diktes, er is genoeg keus!


M’n vader besloot te gaan voor een liggend (panorama) fotoboek met hardcover, met 26 pagina’s in A4-formaat. Hij koos als papiersoort fotopapier, zodat de pagina’s nog net wat dikker zijn en fijner aanvoelen. Een fotoboek maak je in de gratis software van Pixum, beschikbaar voor Windows, Linux en Mac. Dat laatste is fijn voor m’n vader, omdat hij een Apple pc heeft! Bij andere online services liep hij tegen het probleem aan dat de software of niet beschikbaar was voor Mac, of niet werkte/wilde uploaden wat vrij frustrerend was. Pluspunt dus voor Apple-gebruikers!


De software is van groot belang bij een fotoboek, een vervelend werkende software kan behoorlijk demotiverend werken! M’n vader merkte al snel dat er standaard instellingen qua opmaak zijn, handig als je zonder al teveel moeite een mooi boek wilt maken met een bepaald thema! Mijn vader wilde echter graag een eigen indeling en hij moest er zeker even voor gaan zitten om de software door te krijgen, maar zodra dat lukte was het eigenlijk ook prima te doen. Hij vond het fijnere software dan van vergelijkbare online services!


De beloofde levertijd was 3-5 werkdagen en daar hielden ze zich prima aan. Vol verwachting trokken we dan ook het fotoboek uit de kartonnen envelop en zoals je al aan de foto’s hebt kunnen zien, ziet het er echt goed uit! De afwerking van het boek is mooi, het papier voelt fijn aan, de pagina’s lopen mooi in elkaar over. De witte stukken zijn ook echt wit en de kleuren zijn mooi en contrastrijk!


Bovendien zijn de foto’s ook echt goed scherp en niet pixel-achtig, al is dat natuurlijk een combinatie van de kwaliteit van de foto’s die je upload en het afdrukken. Maar we hebben slechter gezien, helaas. Mijn vader is lid van een fotoclub en vindt het daarom ook leuk om na een periode een fotoboek samen te stellen, waarbij hij bij het tonen van dit boek ook van andere leden hoorde dat ze erg tevreden waren over de kwaliteit van Pixum-producten. Good to know!


Al met al is mijn vader meer dan tevreden met het fotoboek van Pixum! De software werkte goed en fijn, het boek was snel genoeg binnen en ziet er kwalitatief zeer goed uit. Ik raad je wel aan om als je echt goede kwaliteit wilt, voor het duurdere fotopapier te kiezen. Het scheelt €3 met het gewone papier, maar dit papier is beter en dikker en de foto’s zien er aanzienlijk mooier op uit. Voor een A4-boek met standaardpapier en 26 pagina’s betaal je bij Pixum €29,95 exclusief verzendkosten, voor dit boek met de hoogste kwaliteit papier €32,95. Vergelijkbaar met prijzen van andere fotoservices, maar hij blijkt toch kwalitatief beter eruit te zien! Wij zijn in ieder geval heel erg tevreden met het boek en ik gok dat m’n vader nog wel vaker zal bestellen bij Pixum! 😉

Verder Bericht

Vorige Bericht

14 Reacties

 1. beautybysandra 26 juni 2012

  ziet er echt heel erg mooi uit!

 2. Charile 26 juni 2012

  Super mooie foto’s!

 3. Paola 26 juni 2012

  Ziet er mooi uit!

 4. Lifesplash 26 juni 2012

  Pixum is echt fijn hè? Ik was ook heel blij met mijn canvas. Je fotoboek vind ik mooi geworden en ik vind zo’n panorama fotoboek geweldig. Straalt echt luxe uit vind ik. 🙂

 5. Alyssa 26 juni 2012

  Dat ziet er erg mooi uit! Leuk ook om zo’n album te laten maken van alle mooie foto’s die hij zelf gemaakt heeft 🙂

 6. Desirée 26 juni 2012

  Erg mooi boek geworden zeg!

 7. Jennifer 26 juni 2012

  Haha, ze vroegen aan mij of ik ook een fotoboek wilde maken, maar ik wist echt niet waar ik ineens foto’s vandaan moest halen, ik had zelf meer aan een canvas.

 8. Juudith 26 juni 2012

  Ziet er goed uit! en beter dat het ook voor de Mac werkt! kan me voorstellen dat het wel frustrerend is als anderen dat niet hebben/niet goed werkt!

 9. Esmay 26 juni 2012

  Wat een prachtige fotoboek is het geworden!

 10. Jana 26 juni 2012

  Ziet er mooi uit 😀 x

 11. Sophie 26 juni 2012

  Ziet er goed uit! En echt hele mooie foto’s!

 12. Safannah 26 juni 2012

  Wauw ziet er echt heel erg mooi uit.

 13. sharon 26 juni 2012

  Ziet er tof uit!

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén