How to fix your favorite palette / pressen van oogschaduw!


Ik heb het weleens eerder gehad over het pressen van oogschaduws, maar ik heb het nooit even duidelijk uitgelegd. So I shall do! En in dit geval gecombineerd met het fixen van je favoriete palette, want dat heb ik namelijk laatst gedaan zodat ik weer helemaal verliefd kan zijn op m’n Sleek Oh So Special palette. Lees vooral verder als je wilt weten hoe!


Dit is hoe m’n Sleek palette eruit zag na een tijdje flink gebruiken. Bij mij gaat altijd de highlight kleur super snel op, buh! Niet handig als je een palette graag gebruikt en graag meeneemt, ik had niet zo’n zin om nou elke keer een losse highlighter te moeten pakken..…dus besloot ik m’n favoriete losse higlighter, Bring Me Frosted Cake van Catrice, opnieuw te kopen. En dus die kleur in m’n Sleek palette te gaan proppen!


De highlighter kleur van het Sleek palette en die van Catrice lijken namelijk aardig op elkaar, allebei zijn ze gebroken wit en staan daarmee niet te hard! Proppen is echter niet helemaal het goede woord, helaas komt er nog wel wat meer bij aan te pas ;).
Voor het pressen van oogschaduw heb je namelijk nodig: gedenaturaliseerde alcohol (70% of 96%, veel drogisterijen verkopen dit zoals DA), een klein bakje om in te mengen, een satéprikker en een lepeltje of iets anders handigs om mee te mengen etc, wattenschijfjes (die je gezien de grootte van de oogschaduwpan door de helft kunt knippen) en stukjes keukenpapier en een muntje dat iets kleiner is dan de oogschaduwpan waar je de oogschaduw in wilt pressen (ongeveer een millimeter kleiner, zodat hij niet vast komt te zitten als je gaat pressen maar ook niet te klein is ;)). Omdat je de alcohol redelijk gedoseerd moet toevoegen, is het handig om het in een spuitflesje te doen of een pipetje bij de hand te houden. En mocht je niet-vaste oogschaduw gaan pressen, dan heb je een bindingsmiddel nodig. Deze tutorial heeft dus betrekking op oogschaduw in vaste vorm die je dan opnieuw gaat pressen!


Allereerst zorg je natuurlijk dat de pan waar je de oogschaduw in gaat pressen leeg is en alcohol kun je gebruiken om hem te ontsmetten. Hierna open je de aanval op je highlighter oogschaduw en hoeveel je eruit moet halen moet je een beetje op gevoel doen, kijk naar wat je nodig hebt voor je nieuwe pan en stop dat in het bakje. In het geval van Sleek vs. Catrice zul je ongeveer de helft nodig hebben van je Catrice oogschaduw!


Zorg dat het oogschaduw poeder redelijk vrij is van brokjes. Hierna kun je alcohol gaan toevoegen om van het poeder een papje te maken! Wat je wilt is een glad papje, maar niet te waterig. Vergelijkbaar met kwark, denk ik! Roeren kun je het beste doen met een satéprikker overigens.


Hierna kan je het papje in je lege pan gaan scheppen! Dit doe ik meestal met de achterkant van een lepeltje. Zoals je ziet is het bij mij niet heeeel netjes geworden, maar zolang je in ieder geval voorkomt dat het bij de andere oogschaduws komt (plak die desnoods af als je er geen vertrouwen in hebt) is er niets aan de hand, je kunt het erna makkelijk weghalen met wat make-up remover. Als je het papje erin geschept hebt, kun je het ’t beste even een paar minuutjes laten staan zodat de alcohol al een beetje verdampt en naar boven komt.


Hierna begint het echte pressen! Wat ik altijd doe is een stukje keukenpapier gebruiken als een “filter”, die leg ik als eerste op de oogschaduw en daar bovenop gebruik ik stukjes wattenschijf om de alcohol eruit te pressen. Omdat het papje in het begin sowieso nog vrij nattig is en je als je nu zou pressen al snel zult merken dat er veel naast zal komen omdat het omhoog komt, is het handig om eerst voorzichtig wat alcohol eruit te pressen. Leg dus een stukje keukenpapier op het papje, daar bovenop 1 of 2 stukjes wattenschijf en duw zachtjes met je vingers zodat het meest nattige al uit de oogschaduw is voordat je echt gaat pressen. Vervang hierna je wattenschijfjes met twee nieuwe, leg het muntje erop (precies zodat hij in de pan zal komen) en druk op dit muntje. Door de druk van zachtjes duwen tot echt hard duwen op te bouwen, voorkom je dat er gelijk veel naast zal komen!


Na de eerste keer echt hard pressen kun je het keukenpapier ook even vervangen voor een nieuwe en press dan nog een keer met wattenschijfjes en het muntje erboven op. Je moet en kan behoorlijk hard duwen om de alcohol eruit te duwen, leg het palette dus op een harde ondergrond of duw het stevig tussen je vingers. Pas op dat je je palette niet kapot maakt! Als je het gevoel hebt dat er weinig tot niets meer uit komt ben je klaar met pressen. Hierna kun je alvast de ernaast gekomen oogschaduw weghalen, maar je kunt ook nog even wachten natuurlijk.


Laat je oogschaduw/palette nog een tijdje drogen door hem open ergens neer te leggen, ik laat hem vaak een nachtje liggen. De dag erna zul je zien dat de oogschaduw lichter zal worden van kleur (zoals hij hoort te zijn) en dan is hij bruikbaar! Door het harde pressen zal hij gewoon dezelfde structuur hebben als andere vaste oogschaduws. In dit geval heb ik het met m’n highlighter kleur gedaan, maar je kunt ’t natuurlijk met elke kleur doen! En voor m’n gevoel heeft Catrice een boel mono oogschaduws die prima passen in een palette qua kleuren, dus dat is zeker een aanrader.


Hopelijk hebben jullie wat aan deze uitleg! Je kunt deze manier van pressen natuurlijk voor alle vormen van vaste oogschaduw en poeder gebruiken, een gebroken blush kun je ook op deze manier met alcohol weer fixen! Maar mocht je net als ik een grootgebruiker zijn van een bepaalde kleur uit een palette, kun je hem gemakkelijk opnieuw aanvullen zonder dat je voortijdig afscheid moet nemen van je favoriete palette!

Verder Bericht

Vorige Bericht

35 Reacties

 1. Lifesplash 24 juni 2012

  Oh, wow super handig dit! Eigenlijk kun je ook een leeg palette gebruiken en die vullen met allemaal kleurtjes en dan het doisje versieren. Dat zou een leuk cadeau voor iemand zijn! Wat een handig artikel. 😀

 2. MySuperSweetLife 24 juni 2012

  Wat een handig artikel!
  Liefs

 3. Lotte 24 juni 2012

  Handig gedaan! Ik heb dit één keer gedaan bij een palletje van Gosh, maar dat werd een beetje rommelig!

 4. Elise 24 juni 2012

  Oh, heel handig! Ik ben er doodsbang voor als iets in m’n palette kapot gaat en ik had geen idee hoe ik moest pressen, maar dit is een hele goede tutorial!

 5. sharon 24 juni 2012

  Wauw doe je goed ^^

 6. Tessa 24 juni 2012

  woow dat heb ik nog nooit gezien! echt genius!!

 7. Tara - KittehsCupcakes 24 juni 2012

  Wat een onwijs goede tip is dit! Deze ga ik onthouden!

 8. Paola 24 juni 2012

  Wat goed en handig uitgelegd!

 9. Josephine 24 juni 2012

  Oh, dat is inderdaad heel erg slim!

 10. beautybysandra 24 juni 2012

  echt handig, ziet er weer mooi uit!

 11. Kelly 24 juni 2012

  Erg handig, het lijkt bijna net alsof de kleur echt in je Sleek palette hoort.

 12. Samantha 24 juni 2012

  Wat super handig! Eén kleur in mijn Sleek palette is ook op aan het raken.

 13. Ilja 24 juni 2012

  Ziet er inderdaad goed uit, zo’n leeg vakje in een palette doet toch altijd pijn aan mijn ogen 😉

 14. Marjolein 24 juni 2012

  Superhandig dat je dat hebt uitgelegd 😀 Ziet er erg goed uit.

 15. Lady L 24 juni 2012

  Ik heb het ook eens geprobeerd bij een blush, maar ik had niets in de vorm van dat palletje om te pressen. Uiteindelijk was het toch niet helemaal geslaagd.

 16. Nicole 24 juni 2012

  super handig!
  bij mij gaat de highlighter ook echt veel te snel op bij dit palette..

 17. Mirjam 24 juni 2012

  Super handig, deze tip ga ik zeker eens gebruiken!

 18. Juudith 24 juni 2012

  Super handig zegg! Ik vroeg me alleen even af als de kleur ook iets donkerder word door de alcohol? of dat het gewoon de zelfde kleur blijft..

 19. Esmay 24 juni 2012

  Wat een goeie tip! Zelf ben ik totaal niet handig met dit soort dingen, dus ik denk dat ik mijn oogschaduw maar laat zoals ’t is!

 20. Miranda 24 juni 2012

  Een heel erg handig en duidelijk artikel.

 21. Esther - Blosh Time 24 juni 2012

  Wat een fijn en handig artikel! Zoiets stond laatst ook op The Beauty Department, maar daar deden ze het met pressen met een stukje folie volgens mij. Maar hoe ze dan de alcohol eruit haalden staat me even niet bij 😉

 22. Sophie 24 juni 2012

  Wat een duidelijke how-to! Als het een keer nodig is bij mij dan ga ik deze tips zeker gebruiken!

 23. NailTalk 24 juni 2012

  Wat een goed idee! Handig!

 24. Jana 24 juni 2012

  Heel handig 😀 x

 25. Sherr 24 juni 2012

  Super handige tip! 😀

 26. Wendy 24 juni 2012

  Leuk gedaan! Zelf press ik heel vaak poeder oogschaduws want ik vind ze in vaste vorm fijner om mee te werken. Ik heb ergens op een website een speciaal kitje gekocht daarvoor.

 27. Jennifer 25 juni 2012

  Gelukkig heb ik dit nog nooit hoeven doen, maar als het eens nodig is dan weet ik je artikeltje weer te vinden!

 28. Anne vdh 25 juni 2012

  Handiiiig! Ik wil sowiezo wel zo’n flesje alcohol bij de hand hebben voor mocht er een keer een oogschaduw stuk gaan!

 29. Laura 1 juli 2012

  Dit is zó ontzettend handig! Hoe werkt het met losse oogschaduw? Bijna hetzelfde, of niet? xxx

  • Marjolein 1 juli 2012 — Berichtauteur

   Dan heb je een bindmiddel nodig omdat het anders gelijk weer uit elkaar valt! Onder andere Coastal Scents verkoopt dat.

 30. Delphine 3 juli 2012

  Heel handig artikel, leuke blog heb je!

 31. Suzanne 26 oktober 2014

  Heel erg bedankt voor deze uitleg. 🙂

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén