Essence parfums!


Het zal jullie vast niet ontgaan zijn: Essence heeft parfums gelanceerd! In het verleden zat er weleens een parfum in een limited edition, die dan vaak niet naar Nederland kwam. Maar Essence heeft daar nu verandering in gebracht, aan het assortiment zijn sinds 1 juni 4 parfums toegevoegd en hieraan zullen ook limited geuren worden toegevoegd. Do like! Op 31 mei spotte ik de parfums bij een Kruidvat-vestiging (stiekem een dag te vroeg dus, maar mij hoor je niet klagen ;)) en vandaag ga ik jullie meer over deze twee geuren vertellen!Eerlijk – ik wist niet zo goed wat ik van de parfums moest verwachten. Zoet? Kinderlijk? Of juist jong en fris, maar op een positieve manier? Goed nieuws is dat ik in ieder geval bij de Kruidvat waar ik was de geuren kon ruiken! En dat deed ik dan ook uitvoerig, waarna ik besloot om de geuren Like A Girls’ Night Out & Like A New Love mee te nemen. Deze spraken me op dat moment het meeste aan, maar ik moet zeggen dat ik alle vier de geuren van het vaste assortiment heel lekker vond ruiken!De doosjes waren netjes verpakt in plastic, waardoor je zeker weet dat ze niet al open zijn gemaakt. De verpakkingen zijn vrolijk en passen goed bij de namen van de parfums! Het zijn Eau de Toilettes, wat betekent dat ze een lager gehalte parfum in zich hebben dan een Eau de Parfum zal doen.Ik heb gekozen voor de 10 ml variant, alle geuren zijn ook verkrijgbaar in een groot flesje van 50 ml. Voor de prijs hoef je het niet te laten, maar ik weet van mezelf dat ik parfums nou eenmaal niet zo snel op zal maken ;). De verpakkingen van zowel de 10 ml als de 50 ml versies zijn simpel en doorzichtig, het flesje is van glas en de dop van plastic. Maar goedkoop vind ik het eigenlijk niet eens ogen, ik hou er wel van! Simpel en classy.


Maar hoe ruiken ze? Als je het precies wilt weten, moet je natuurlijk maar gewoon gaan ruiken in de winkel ;). Maar dit is mijn omschrijving:

Like A Girls’ Night Out begint behoorlijk zoet, het doet me zelfs bijna denken aan van dat multivruchtensap. Maar al snel vervliegt het hele zoete en begin je meer een warme basis te ruiken, met een vleugje van het zoete er doorheen. Hij is relatief zwaar, maar spreekt me daardoor juist aan. Ik ben dol op zoete geurtjes, maar het moet niet té zoet zijn. Deze geur blijf ik vrij lang ruiken bij mezelf, als ik hem ’s ochtends op spuit ruik ik hem een uur of 5 later ook zeker nog. De geurnoten herken ik er zeker in, want die zijn als volgt:

Topnoten: elemi, gele mandarijn, dragon fruit en goji bes.
Hartnoten: roos, perzik, magnolia en mandarijnbloesem.
Basisnoten: vetiver, vanille en musk.


Like A New Love vind ik in dezelfde range passen als Like A Girls’ Night Out en ik ruik dan ook overeenkomsten, maar Like A New Love is minder zoet en wat warmer van geur. Een geur die ik zou verwachten bij de naam en bij roze, lief en zacht, met een bloemig randje. Toch is hij bij mij wel duidelijk aanwezig, al merk ik dat hij wel sneller niet meer te ruiken is dan de andere geur. De geurnoten zijn:

Topnoten: mandarijn, grapefruit, rode peper en elemi.
Hartnoten: pieonroos, hyacint, roos en perzik.
Basisnoten: koffie, chocolade, vanille en musk.


De Essence geuren hebben me verrast! Ze zijn zeker niet te kinderlijk, maar wel jong en daarmee ook nog prima draagbaar voor mensen boven de 20 jaar ;). Héel lang blijven ze niet hangen, maar lang genoeg voor een dagje school of een avondje. Like A Girls’ Night Out is op dit moment mijn favoriet, maar ook Like A New Love zal niet verwaarloost worden. Naast deze twee geuren zijn Like A Trip To New York en Like A Day In A Candy Shop onderdeel van de vaste collectie. Twee andere geuren, Like A First Day In Spring en Like a Walk in the Summer Rain, liggen als tijdelijke collectie in de winkel. Vooral die laatste wil ik nog heel graag ruiken! Voor de 10 ml versie betaal je €2,99 en voor een full size fles van 50 ml betaal je €6,99.

Verder Bericht

Vorige Bericht

15 Reacties

 1. MySuperSweetLife 14 juni 2012

  Ik heb de candyshop en de new york versie, vind ik beide ook erg lekker ruiken! Vind ze erg lekker maar mijn favoriet parfum zal het niet worden!
  Liefs

 2. Lifesplash 14 juni 2012

  Ze lijken me best lekker! Zijn ook wel budget, en dat is een pluspuntje natuurlijk. Wel jammer dat ze niet lang zullen blijven, maar ik denk dat het opzich wel prima parfums zijn. 🙂

 3. Charile 14 juni 2012

  Ik heb eraan geroken en eigenlijk vielen ze allemaal tegen…

 4. Sandra 14 juni 2012

  ik ben echt heel erg benieuwd hoe ze ruiken =)

 5. Paola 14 juni 2012

  Ik heb like a first day in spring en like a new love! Ik vind de geuren wel lekker, maar vind het jammer dat ze niet lang blijven zitten!

 6. Selina 14 juni 2012

  Wanneer ik weer in de buurt ben van een Kruidvat ga ik eens een kijkje nemen. Ik ben erg nieuwsgierig!

 7. Nicole 14 juni 2012

  girls night out heb ik nog steeds niet geroken.. (misschien dat ik dat vanmiddag maar eens ga doen..) van de rest vond ik eignelijk alleen first day in spring lekker genoeg om een 10ml van te kopen..

 8. Helen 14 juni 2012

  Er was er eentje bij die ik opvallend lekker vond ruiken (ben de naam kwijt :P) de rest sprak me minder aan.
  Vind het handig dat ze 10ml verkopen, is makkelijk voor in je handtas 🙂

 9. sharon 14 juni 2012

  Ah hier ben ik heel benieuwd naar!

 10. Esmay 14 juni 2012

  Die parfums zijn zo leuk & schattig! Ik heb zelf Like a trip to New York <3

 11. LottedeJ 14 juni 2012

  Ze lijken me allebei heel erg lekker, dit zijn 2 van de parfums die me sowieso het meest aanspreken. Hier moet ik echt aan snuffelen in de winkel!

 12. Jana 14 juni 2012

  Deze lijken me ook wel heerlijk 🙂 x

 13. Pauline 14 juni 2012

  De flesjes zijn inderdaad best leuk! Ik vind zelf Like a trip to New York erg lekker

 14. Amy-Denise 14 juni 2012

  Ik ben hier heel erg benieuwd naar!

 15. Esther - Blosh Time 14 juni 2012

  Ben erg benieuwd! Like a new love klinkt wel als een geur die bij mij past. En voor de prijs hoef je het inderdaad niet te laten.

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén