Summer gradient nails!


De gradient-nails techniek kennen jullie waarschijnlijk wel, waar je een leuk kleurverloop mee kunt maken op je nagels. Ik vind het een van de makkelijkste nail-arts en omdat de zomer toch nog niet echt door lijkt te zetten, besloot ik het heft in eigen hand te nemen en alvast wat zomer op m’n nagels te starten ;). Gradient nails is dan erg leuk en dus pakte ik drie kleurtjes nagellak en ik ging aan de slag!


Ik gebruikte drie kleuren van de Essence Colour & Go lijn, goedkope maar ook fijne nagellakjes! Als basis ging ik voor C’est La Vie en voor het gradient effect gebruikte ik nog Think Pink en Passion For Fashion.
Zoals je ziet wordt het aardig messy haha! Maar dat is zo op te lossen met wat nagellakremover en een wattenschijfje/wattenstaafje/kwastje, dus daar moet je je zeker niet druk om maken. Als basis gebruikte ik dus oranje en om dit wat sneller te laten drogen bracht ik er gelijk een sneldrogende topcoat (Poshé) overheen aan. Na een paar minuutjes ging ik verder met de roze kleur, al moet ik zeggen dat je het verschil in kleuren niet heel goed zag. Deze kleur bracht ik voor 2/3e aan op m’n nagels! Nadat dat even de tijd had gekregen om te drogen, ging ik verder met paars. Hier gebruikte ik uiteindelijk 2 laagjes van, met tussendoor wat droogtijd. Die droogtijd is belangrijk, anders zul je merken dat je de kleur juist wegveegt!


Wat je overigens moet doen voor het gradient effect, is met een sponsje wat nagellak op je nagels “stempelen”. Ik gebruik altijd van die simpele schuursponsjes, in wat kleinere vierkantjes geknipt! De nagellak doe ik dan op het sponsje, vaak dep ik ‘m eerst een beetje op een papiertje om niet teveel op m’n nagels te krijgen en daarna stempel ik het op m’n nagels. Easy!En na het weghalen van alle nagellak op m’n vingertoppen en het aanbrengen van een topcoat zag het er zo uit! Best vrolijk toch? Je kunt het natuurlijk ook met andere kleuren doen, of bijvoorbeeld met kleuren die heel dicht bij elkaar liggen waardoor het nog meer een verloop wordt. Of je maakt nog een patroontje erop met een kwastje of met Konad, dat is ook best leuk!

Maken jullie weleens gradient nails? En wat vind je van deze zomerse versie? 🙂

  1. Echt leuk. Goed idee ook van de sneldrogende coat, als ik crea wil doen zit ik mezelf altijd in de weg omdat ik geen geduld heb! Z’n gradient vind ik dan ook erg handig als mijn nagellak toch al tipwear heeft. Mocht het falikant mislukken (en dat is meer regel dan uitzondering) is er geen vrouw overboord en noemen we het gewoon leren bij trial & error (error, error, error…)

  2. Daar is m’n reactie dan, haha! Heel erg mooi, ik vind de kleuren die je hebt gebruikt wel leuk juist, lekker opvallend. Ik probeerde laatst ook gradient nails te maken, maar ’t was helaas nogal mislukt. Oh well, volgende keer beter!

  3. Leuk gedaan met die kleurtjes. Ik doe het ook wel eens maar maak dan gebruik van een oogschaduwapplicator sponsje, dan wordt het wat netter en hoef je niet zoveel bij te werken met nagellakremover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *