Monday blues – bloggers, music & more


Hoogstwaarschijnlijk eenmalig, maar misschien ook niet – Blue Monday. Een term die gebruikt wordt voor de meest deprimerende dag van het jaar, maar soms ook van de week. Dus bij deze, een hopelijk wat opvrolijkende blogpost! Gewoon een blogpost vol met inspiratie, muziek, leuke blogs. Om de week mee te beginnen! En voor mij omdat ik net een helse opdracht ingeleverd heb (@1.30 in zhe morning) en altijd in een halve stress-modus heel creatief dreig te worden!


Misschien herken je bovenstaande foto, waarschijnlijk niet. Maar het is mijn obsessie qua youtube op het moment! Dit is namelijk Essie, een naar Engeland verhuisd Canadees meisje. Ze heeft een blog en maakt youtube filmpjes, maar ze is een beetje net zo gek als ik! Zeker in haar filmpjes is ze super grappig, met tussen de beauty producten door hele verhalen over d’r postbode, rare obsessies en andere trekjes. Verder heeft ze een hele lichte huidskleur, een droge huid, veel producten die ik ook gebruik of zou willen gebruiken en gewoon een hele leuke persoonlijkheid. Like!


Muziek luister ik heel veel en zeker als ik bezig ben met schooldingen (of bloggen), kies ik voor wat rustigere muziekjes. Een paar dagen geleden ging ik eens kijken wat bandcamp is, en dat is heaven! Ik heb geen Spotify, maar op bandcamp kun je vooral wat minder bekende mensen beluisteren. Vaak staan er hele albums op, dus dan kun je lekker doorluisteren! Mijn tips zijn Coeur de Pirate (en dan het nummer Adieu) en Adam Barnes (en dan Old Shoes of Come Undone), Oh en Katie Sky, die is ook heel leuk!


Ook leuk, buitenlandse blog waar ik de tekst niet van kan lezen! Wat is daar dan leuk aan? Nou, de bloggerssphere in Noorwegen en Zweden is echt huge, er zijn zรณveel blogs. Maar ik ben altijd wel een beetje jaloers op zulke mensen, want het lijkt wel of ze allemaal even mooi zijn! En vaak maken ze super mooie foto’s, dus dat is zeker voor mij heel inspirerend. Mijn tips: Marianna (die ook in het Engels schrijft) & Caroline Maria.


Maar Nederlandse (of Vlaamse) blogs zijn ook kewl. Ik heb even m’n bloglovin doorgespit en m’n favo blogposts van afgelopen paar dagen zijn: parfums waar ik heel erg benieuwd naar ben, een filmpje waarbij ik hardop heb zitten lachen, een hele toffe outfit, een geweldige ooglook, wing it with la Vera, instant vakantiegevoel, nog een hele leuke outfit en nagels + fotografie = liefde.

Bij mij kun je overigens deze week onder andere zelfgemaakte armbandjes, de swatches van het meest geweldige China Glaze nagellakje en nog een hoop meer verwachten! En hopelijk heeft deze blogpost je geholpen om ondanks het over zijn van het weekend toch een net wat fijnere maandag te hebben ;).

  1. Ahh, wat lief dat mijn outfit ertussen staat! Ik was je post aan het lezen en kwam toen bij dat stuk, en dat kwam me opeens wel heel bekend voor, haha! Glad you like it ๐Ÿ˜‰

    En ik hou van jouw muzieksmaak!

  2. Leuk artikel! ‘Comme des enfants’ vind ik ook een prachtig nummer van Coeur de Pirate. Wat een leuke blog heeft Essie trouwens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *