Eczeem & Dermalex Repair


Een jaar of 5 geleden zat het er ineens: eczeem. Op m’n handen. Out of the blue, want ik had het nog nooit gehad! Na een bezoekje aan de dokter smeerde ik met hormonenzalf en zwakte het af, maar het is eigenlijk nooit weggegaan. Inmiddels zitten die plekken er dus nog steeds, met een uitbreiding naar onder andere een plekje op m’n been. Niet erg, maar helaas zit het ook op m’n oogleden! En dat is even wat minder prettig als je het heerlijk vindt om je op te tutten met make-up..

Eczeem is meer een verzamelnaam voor verschillende soorten van eczeem en ik weet niet precies welke soort ik heb, maar het zit in de familie en onder andere m’n moeder kreeg het ook op dezelfde leeftijd. Het gaat in ups & downs, het wordt onrustiger als ik stress heb of als hormonen in m’n lichaam hysterisch doen in verband met ongesteldheid. Ik heb er niet veel last van, het jeukt niet echt, maar het is natuurlijk wel opvallend en vooral ontzettend droog en schilferig. En m’n onrustige oogleden vind ik nog het meest vervelend, hierdoor moet ik ook erg oppassen met wat voor producten ik gebruik. De hormonencrème mag niet gebruikt worden op onder andere oogleden omdat het de huid dun maakt, en sowieso vind ik het niet echt een fijn idee om het te gebruiken als het er toch niet voor zorgt dat eczeem compleet zal verdwijnen, dan kies ik liever voor een wat zachtere optie!


Vooral met de oogledensituatie ben ik maar verschillende crèmes uit gaan proberen. Maar onder andere Sudocrèm en Elizabeth Arden 8hr crème waren niet goed genoeg, en wat wonderlijk genoeg wel m’n oogleden een stuk zachter maakte was een (overigens ongebruikte ;)) voetbutter van Kruidvat. Een beetje raar wel, en dus tweette ik het! Maar toen werd ik aangesproken door het merk Dermalex Repair, dat verscheidene producten aanbiedt voor de verzachting van huidaandoeningen en -problemen. Van het een kwam het ander, en ik heb de kans gekregen om het product voor jullie en natuurlijk ook voor mezelf te gaan testen!


Maar ik wilde graag eerst een meer inleidende blogpost maken over m’n eczeem en dit product. Dermalex Repair Eczeem bevat geen hormonen (cortisonen) en mag daarom langdurig gebruikt worden, wat fijn is als je zoals ik terugkerend eczeem hebt. Bovendien is de crème vrij van calcineurinremmers, kunstmatige kleurstoffen en parfum. Mijn huid reageert nog weleens op parfum, dus het is dan extra fijn dat het er niet in zit!


Meer uitleg is te vinden op de bijsluiter van het product, wat hopelijk ook nog goed te lezen is voor jullie op de foto. Dermalex Repair Eczeem klinkt als het perfecte product voor mijn huid, daar het bijzonder geschikt is voor gebruik op handen en gezicht en voor langdurige eczeem met opwellingen. Voor echt heftige eczeem kun je overigens denk ik beter gaan voor intensievere en specifiek door de huisarts of dermatoloog voor te schrijven producten.


Hoe eczeem eruit kan zien, kun je vinden met wat google werk (maar doe het niet als je echt niet tegen wondjes e.d. kunt ;)). In rustige momenten ziet het er bij mij uit zoals je kunt zien op de foto hierboven, vlak onder de crème. Een beetje als kleine bultjes en wat droogheid. De crème zelf is overigens wit en niet heel erg dik, hij smeert goed uit. Hij ruikt niet heel sterk, vaag kruidig en vaag zoet. Maar zeker niet storend!


Ik ga de crème dus uittesten, maar m’n moeder wilt ook nog graag een poging wagen ;). Hierboven zie je namelijk haar hand! Sorry als je er niet zo goed tegen kunt.. Haar huid is ontzettend droog en zij is ook gevoelig voor het krijgen van eczeemvlekjes, jeuk en irritatie. Gewone crèmes zijn dan simpelweg niet voedend genoeg meer en bieden vaak verder niet echt een verzorging, waardoor een product als Dermalex Repair dan geschikter kan zijn.

Over een tijdje komt er dus zeker nog een blogpost met mijn mening over het product! Op dit moment is m’n eczeem heel rustig dus valt er niet veel te testen, maar de laatste examens en herkansingen van dit schooljaar komen eraan en ik weet eigenlijk al wel zeker dat m’n eczeem dan weer hoogtijdagen zal vieren. In de tussentijd kun je nog wat meer informatie vinden op de website van Dermalex Repair, ook wat betreft verkooppunten en prijzen. En ik ben erg benieuwd of jullie toevallig ook ervaring hebben met eczeem en de behandeling ervan, en/of met de producten van Dermalex! 🙂