Eczeem & Dermalex Repair


Een jaar of 5 geleden zat het er ineens: eczeem. Op m’n handen. Out of the blue, want ik had het nog nooit gehad! Na een bezoekje aan de dokter smeerde ik met hormonenzalf en zwakte het af, maar het is eigenlijk nooit weggegaan. Inmiddels zitten die plekken er dus nog steeds, met een uitbreiding naar onder andere een plekje op m’n been. Niet erg, maar helaas zit het ook op m’n oogleden! En dat is even wat minder prettig als je het heerlijk vindt om je op te tutten met make-up..

Eczeem is meer een verzamelnaam voor verschillende soorten van eczeem en ik weet niet precies welke soort ik heb, maar het zit in de familie en onder andere m’n moeder kreeg het ook op dezelfde leeftijd. Het gaat in ups & downs, het wordt onrustiger als ik stress heb of als hormonen in m’n lichaam hysterisch doen in verband met ongesteldheid. Ik heb er niet veel last van, het jeukt niet echt, maar het is natuurlijk wel opvallend en vooral ontzettend droog en schilferig. En m’n onrustige oogleden vind ik nog het meest vervelend, hierdoor moet ik ook erg oppassen met wat voor producten ik gebruik. De hormonencrème mag niet gebruikt worden op onder andere oogleden omdat het de huid dun maakt, en sowieso vind ik het niet echt een fijn idee om het te gebruiken als het er toch niet voor zorgt dat eczeem compleet zal verdwijnen, dan kies ik liever voor een wat zachtere optie!


Vooral met de oogledensituatie ben ik maar verschillende crèmes uit gaan proberen. Maar onder andere Sudocrèm en Elizabeth Arden 8hr crème waren niet goed genoeg, en wat wonderlijk genoeg wel m’n oogleden een stuk zachter maakte was een (overigens ongebruikte ;)) voetbutter van Kruidvat. Een beetje raar wel, en dus tweette ik het! Maar toen werd ik aangesproken door het merk Dermalex Repair, dat verscheidene producten aanbiedt voor de verzachting van huidaandoeningen en -problemen. Van het een kwam het ander, en ik heb de kans gekregen om het product voor jullie en natuurlijk ook voor mezelf te gaan testen!


Maar ik wilde graag eerst een meer inleidende blogpost maken over m’n eczeem en dit product. Dermalex Repair Eczeem bevat geen hormonen (cortisonen) en mag daarom langdurig gebruikt worden, wat fijn is als je zoals ik terugkerend eczeem hebt. Bovendien is de crème vrij van calcineurinremmers, kunstmatige kleurstoffen en parfum. Mijn huid reageert nog weleens op parfum, dus het is dan extra fijn dat het er niet in zit!


Meer uitleg is te vinden op de bijsluiter van het product, wat hopelijk ook nog goed te lezen is voor jullie op de foto. Dermalex Repair Eczeem klinkt als het perfecte product voor mijn huid, daar het bijzonder geschikt is voor gebruik op handen en gezicht en voor langdurige eczeem met opwellingen. Voor echt heftige eczeem kun je overigens denk ik beter gaan voor intensievere en specifiek door de huisarts of dermatoloog voor te schrijven producten.


Hoe eczeem eruit kan zien, kun je vinden met wat google werk (maar doe het niet als je echt niet tegen wondjes e.d. kunt ;)). In rustige momenten ziet het er bij mij uit zoals je kunt zien op de foto hierboven, vlak onder de crème. Een beetje als kleine bultjes en wat droogheid. De crème zelf is overigens wit en niet heel erg dik, hij smeert goed uit. Hij ruikt niet heel sterk, vaag kruidig en vaag zoet. Maar zeker niet storend!


Ik ga de crème dus uittesten, maar m’n moeder wilt ook nog graag een poging wagen ;). Hierboven zie je namelijk haar hand! Sorry als je er niet zo goed tegen kunt.. Haar huid is ontzettend droog en zij is ook gevoelig voor het krijgen van eczeemvlekjes, jeuk en irritatie. Gewone crèmes zijn dan simpelweg niet voedend genoeg meer en bieden vaak verder niet echt een verzorging, waardoor een product als Dermalex Repair dan geschikter kan zijn.

Over een tijdje komt er dus zeker nog een blogpost met mijn mening over het product! Op dit moment is m’n eczeem heel rustig dus valt er niet veel te testen, maar de laatste examens en herkansingen van dit schooljaar komen eraan en ik weet eigenlijk al wel zeker dat m’n eczeem dan weer hoogtijdagen zal vieren. In de tussentijd kun je nog wat meer informatie vinden op de website van Dermalex Repair, ook wat betreft verkooppunten en prijzen. En ik ben erg benieuwd of jullie toevallig ook ervaring hebben met eczeem en de behandeling ervan, en/of met de producten van Dermalex! 🙂

Verder Bericht

Vorige Bericht

21 Reacties

 1. charile 24 mei 2012

  Ik ben benieuwd wat je ervan vind 🙂

 2. Lifesplash 24 mei 2012

  Ik had vroeger ook veel eczeem, vooral bij warm weer en heb gewoon een zalf van de dokter die helpt! Ik ben benieuwd wat je ervan vind. 🙂

 3. Manon 24 mei 2012

  Wat vervelend lijkt me dat.. Mijn nichtje heeft het ook heel erg. Lijkt me erg rot omdat je steeds moet smeren en doen..

 4. stef 24 mei 2012

  nou ik ben erg benieuwd want ik heb ook exceem op me oogleden het is nu gelukkig even weg!! maar ik heb geen idee waardoor het komt!! soms werd ik wakker met hele dikke ogen net alsof ik een paar klappen had gehad! en helemaal schilferig en die hormoonzalf was niks want ik moest er wel opsmeren en had gelijk een adertje op me oog omdat het je huis zo verdunt!!! ik hou het wel goed vet nu maar erg benieuwd wat dit met je huid doet!!!

  • danielle 14 juni 2012

   Ik heb het alleen als ik eye-liner of oogschaduw gebruik waar ik allergisch voor ben. Supervervelend 😛 Maar gelukkig is het dan na een paar dagen weg!

   Eczeem kan ook door een slecht voedingspatroon komen..

 5. shimmer-pie 24 mei 2012

  Ohh heel benieuwd wat je er van vind! Ik heb zelf namelijk ook eczeem!

 6. DalaLuz 24 mei 2012

  Vervelend voor je! Mijn lief heeft het ook vaak op zijn handen en in tijden van stress kan het overal opduiken. Soms reageert het ook heel erg op allergenen van buiten. En dan heeft hij een hele tijd opeens geen last meer. Raar spul dat eczeem…
  Ik probeer hem zover te krijgen om naast de smeersels van de dok ook zijn handen gewoon wat vaker in te smeren zodat de huidbarriere wat gezonder is, maar hij heeft echt een gruwelijke hekel aan smeren. Zelfs als het wel snel intrekt…
  Maar als het echt erg is staat hij mij nu gracieus toe om ’s avonds zijn handen goed in te masseren met Palmer’s Skin Therapy Oil (alles voor een massage), en omdat dat echt een behoorlijke slok op een borrel scheelt in genezingstijd, smeerde hij het de laatste keer zowaar zelf in voor het slapen gaan o_O *its magic* De wonderen zijn de wereld nog niet uit! Nu even kijken hoe ik hem beter naar de rest van mijn geniale suggesties kan laten luisteren…

  • Marjolein 24 mei 2012 — Berichtauteur

   Ja herkenbaar, zowel het spontaan ineens opkomen als het geen zin hebben in smeren, haha! Volgens mij heb ik die olie hier ook nog staan, nooit gebruikt omdat ik de Palmer’s producten nooit lekker vind ruiken. Maar als Dermalex geen wondermiddel blijkt te zijn, ga ik me daar maar eens aan wagen ;).

 7. Jennifer 24 mei 2012

  Oei! Zo’n droge exzeemhuid ziet er wel echt heel naar uit! Ik moet ook veel smeren en ik krijg ook zonne-uitslag (is ineens dit jaar verschenen, erg vervelend). Ik hoop dat je met dit middeltje geholpen bent. 🙂

 8. Nicky 24 mei 2012

  Ik ben benieuwd naar hoe dit uitpakt! Ik heb het zelf héél erg op m’n armen en benen en heb nog altijd geen ideale oplossing gevonden …

 9. Blosh Time 24 mei 2012

  Deze ga ik ook eens proberen. Heb sinds een paar jaar zo’n droge eczeemplek op mijn arm, en er komen regelmatig plekjes bij. Dan smeer ik er extra bodylotion of balsem op als ze nog klein zijn. Meestal gaan ze dan weer weg..

 10. Josephine 24 mei 2012

  Jij hebt een andere eczeem dan ik, wat gek om te zien vind ik. Bij mij zit het ook in de familie bij mijn vaders kant. Ik had het vroeger extraam in de holtes van mijn knieën (zeg je dat zo) en de holtes van mijn ellebogen (zeg je dat ook zo?), haha ik hoop dat je snapt wat ik bedoel. :’D

 11. sharon 24 mei 2012

  Ben benieuwd! Ik heb geen last van eczeem geloof ik :p

 12. Daphne 24 mei 2012

  Ik vind eczeem ook zo vervelend! Ik heb het op mijn enkels en het is helemaal rood en dik. Ik krab het ’s nachts altijd open… Vooral met dit warme weer durf ik niet echt een korte broek aan te trekken omdat het zó opvalt en er altijd nare opmerkingen enzo over krijg. Ik denk dat ik deze crème ook maar ga proberen, in de hoop dat het voor mijn vakantie verdwenen is! Ik heb het nu inmiddels al een jaar of 6… 🙁

 13. LottedeJ 24 mei 2012

  Eczeem is echt een lastig huidprobleem, een vroeger vriendinnetje van mij had er heel erg last van en kon zich echt helemaal suf krabben daardoor. Ik hoop dat de crème werkt, dat zou wel heel fijn zijn!

 14. Jana 24 mei 2012

  Ik ben benieuwd 😀 x

 15. Juudith 29 mei 2012

  Ik ben erg benieuwd als dit voor jou werkt! ik heb zelf vanaf kinds af aan ook al eczeem en ik heb het ook boven m’n ogen.. soms tot schilvers toe.. Ik heb ook allerlei zalfjes en dingetjes geprobeerd.. Gewoon van de winkel en van de apotheek.. maar niets werkt echt.. Nu doe ik de gewone nivea uit de blauwe pot er op.. elke ochtend en soms als ik na bed ga.. de schilvers zijn zo goed als weg alleen heb ik nog wat roodheid.. Misschien ook een optie om te proberen..
  Succes met uittesten enn ben erg benieuwd naar het resultaat van dit.. en hopelijk werkt t bij jou..!!

 16. Roxanne 1 juni 2012

  Eczeem is al vervelend, maar op je oogleden lijkt me helemaal vervelend! Fijn dat er dan toch producten zijn die je ook daar kunt gebruiken.
  De hormoonzalfjes van de huisarts zijn eigenlijk geen oplossing, omdat je het niet lang mag gebruiken en je huid dunner maakt waardoor het juist zelfs erger zou kunnen worden.
  Ik ben benieuwd naar de resultaten!

 17. Frederieke 5 juni 2012

  Hydrocortison mag gewoon op je oogleden hoor, ik gebruikte het een paar jaar zo (af en toe, wanneer het erg schilferig is) op voorschrijven van mijn dermatoloog. Alleen ben ik nu allergisch geworden voor hydrocortison en smeer ik nu met wat anders. Ik ben een tijd geleden gestopt met Dove shampoo en Nivea kokos douchegel en nu ben ik vrijwel eczeemloos op mijn oogleden.

 18. Michelle 6 juni 2012

  Ik ben benieuwd naar je review!

 19. Carel 5 juni 2013

  Ik gebruik het nu een week en het geeft goede resultaten tot nu toe, de roodheid en jeuk verdwijnen en de huid voelt aanzienlijk zachter aan. Ik heb een lichte vorm van eczeem, maar desalniettemin vevelend. Ook teerzalf is bij mij effectief tegen eczeemklachten. Dat gebruik ik voor de nacht en dermalex overdag.

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén