DIY armbandjes!


Weer helemaal hip, hot and happening: vriendschapsarmbandjes! Of eigenlijk meer gevlochten en/of geknoopte armbandjes. Vroeger maakte ik ze heel vaak, ik had ook zo’n heel blij boek met uitleg erover en heb dus al flink kunnen oefenen. Ik ga in deze blogpost niet een hele uitleg geven van hoe je ze kunt maken, er zijn al een heleboel tutorials te vinden (waar ik jullie wel wat linkjes van zal geven)! Maar ik wilde die van mij wel even laten zien.Een paar dagen geleden kocht ik van die strengen met vrij dun en glad draad, van het merk DMC. Bij thuiskomst vertelde m’n ma heel vrolijk dat ze nog een zak vol had.. Zucht :p. Maar ook wel mooi, want nu heb ik lekker veel om uit te kiezen! Dit spul is zeker een aanrader al je armbandjes wilt maken, het is en blijft mooi glad en glimmend. Beter dan katoen draad, al is het helaas ook een stuk prijziger. De meeste knutselwinkeltjes en stoffenwinkels verkopen het wel, en anders kun je het vast ook wel op de markt vinden!Ik heb er inmiddels twee gemaakt en ben nu bezig met een derde. Helaas kost het wel aardig wat tijd, zeker als je dunner draad gebruikt en nauwelijks tot geen kraaltjes in je design! Vooral volproppen met kralen dus, haha ;). Of met leuke bedeltjes, kettinkjes en andere dingen!


Een aantal leuke DIY blogpost die ik heb gevonden zijn deze, deze en deze. Ze leggen wel uit wat je moet doen, maar je kunt ook vast nog wat meer uitleg vinden via Google of bijvoorbeeld op Youtube, als het niet gelijk lukt! En als je niet zoveel zin hebt om er zelf eentje te maken, Willemijn heeft een leuke online shop geopend met haar eigen (betaalbare!) armbandjes.

Zijn jullie al voor deze trend gevallen?