DIY armbandjes!


Weer helemaal hip, hot and happening: vriendschapsarmbandjes! Of eigenlijk meer gevlochten en/of geknoopte armbandjes. Vroeger maakte ik ze heel vaak, ik had ook zo’n heel blij boek met uitleg erover en heb dus al flink kunnen oefenen. Ik ga in deze blogpost niet een hele uitleg geven van hoe je ze kunt maken, er zijn al een heleboel tutorials te vinden (waar ik jullie wel wat linkjes van zal geven)! Maar ik wilde die van mij wel even laten zien.Een paar dagen geleden kocht ik van die strengen met vrij dun en glad draad, van het merk DMC. Bij thuiskomst vertelde m’n ma heel vrolijk dat ze nog een zak vol had.. Zucht :p. Maar ook wel mooi, want nu heb ik lekker veel om uit te kiezen! Dit spul is zeker een aanrader al je armbandjes wilt maken, het is en blijft mooi glad en glimmend. Beter dan katoen draad, al is het helaas ook een stuk prijziger. De meeste knutselwinkeltjes en stoffenwinkels verkopen het wel, en anders kun je het vast ook wel op de markt vinden!Ik heb er inmiddels twee gemaakt en ben nu bezig met een derde. Helaas kost het wel aardig wat tijd, zeker als je dunner draad gebruikt en nauwelijks tot geen kraaltjes in je design! Vooral volproppen met kralen dus, haha ;). Of met leuke bedeltjes, kettinkjes en andere dingen!


Een aantal leuke DIY blogpost die ik heb gevonden zijn deze, deze en deze. Ze leggen wel uit wat je moet doen, maar je kunt ook vast nog wat meer uitleg vinden via Google of bijvoorbeeld op Youtube, als het niet gelijk lukt! En als je niet zoveel zin hebt om er zelf eentje te maken, Willemijn heeft een leuke online shop geopend met haar eigen (betaalbare!) armbandjes.

Zijn jullie al voor deze trend gevallen?

Verder Bericht

Vorige Bericht

40 Reacties

 1. Lifesplash 9 mei 2012

  Ik maak ze ook af en toe, vind ze superleuk en lekker zomers. ^__^ Duurt altijd alleen wel lang haha.

 2. Floor 9 mei 2012

  Ah, wat een leukerds! Zelf draag ik eigenlijk nooit armbandjes, maar deze vind ik wel erg schattig.

 3. marjolein 9 mei 2012

  Wauw, leuk geworden ;D IK vind het altijd leuk om te maken, maar ik heb meestal geen touw in huis.

 4. Yak Man 9 mei 2012

  DMC is inderdaad duur, mijn ma heeft zoveel! Want je gebruikt het om mee te borduren, ik mag er niet aanzitten xD. Die zwarte is leuk zeg!

 5. Foodloveandhappiness 9 mei 2012

  Leuk! Alleen heb ik er het geduld niet voor haha

 6. LinvanT 9 mei 2012

  Best een leuk idee. Ik heb van mijn oma ook nog wel een zakje borduurgaren liggen. Ik vind het zo’n ongelofelijke klus om te borduren (want dan moet je die garen uit elkaar halen anders is het veul te dik voor door een zakdoek oid). Dat takje eraan is best wel leuk. Die heb je zeker op eBay gekocht?

 7. PSbyDila.com 9 mei 2012

  Ik vind vooral die blauwe leuk! Ik wil binnenkort ook weer eens wat armbandjes gaan maken, te lang niet meer gedaan.

 8. milou 9 mei 2012

  Ohh heel leuk dat armbandje van die eerste foto!
  Hoe kom je aan dat bedeltjes wat je er tussen hebt gehangen?

  Ik maakte vroeger ook altijd van zulke armbandjes! Hhaha

 9. Esmay 9 mei 2012

  Wat superleuk! Vooral die dunne 🙂

 10. Lydie 9 mei 2012

  Ik heb er vroeger ook wel gemaakt! Geleerd van familie uit Canada, die ook een zak van die draad meebrachten. Die heb ik nog steeds liggen. Ik vind die zwarte wel erg mooi, misschien dat ik die zak met draden ook weer eens moet opzoeken 😉

 11. Lisa 9 mei 2012

  Ze zien er erg mooi uit!

 12. Blosh Time 9 mei 2012

  Oooh toen ik een jaar of 13 was deed ik dit heeel veel! In allerlei kleurtjes, heel smal, heel breed, vlechtjes, knoopjes.. leuk!

 13. Sandra 9 mei 2012

  Die met dat takje is leuk zeg!

 14. Mandy 9 mei 2012

  Leuk! Vroeger maakte ik ook van die armbandjes

 15. Maaike 9 mei 2012

  Die laatste is superleuk! Zo maakte ik ze vroeger ook, maar na een halfuur had ik geen zin meer.. :’)

 16. Nienke 9 mei 2012

  Mooi! Ik heb het 1 keertje geprobeerd, maar die van mij werden niet zo netjes en toen heb ik het vrij snel opgegeven.. =)

 17. Anna 9 mei 2012

  Ooh, die maak ik ook! Maar het duurt inderdaad wel lang…

 18. roos 9 mei 2012

  Ziet er erg leuk uit, ik snap alleen helemaal niets van die turtorials 🙁

 19. Nicole 9 mei 2012

  heel leuk!
  dit deed ik vroeger ook echt heel veel, moet echt weer eens beginnen 🙂

 20. sharon 9 mei 2012

  Nice gemaakt 🙂 Ik ben zelf alleen niet zo creabea op dat gebied haha!

 21. charile 9 mei 2012

  Oh wauw, wat mooi gemaakt!

 22. Fragrances 9 mei 2012

  Wauw dat heb je echt mooi gemaakt!

 23. Jana 9 mei 2012

  Leuk gedaan 🙂 x

 24. Sophie 9 mei 2012

  Wat leuk! Ik ga ook eens kijken of ik zulk soort draad op de markt kan vinden. Dat dunne armbandje is zo leuk!

 25. LottedeJ 9 mei 2012

  Leuk! Ik deed dit vroeger altijd, haha. Jeugdsentiment! Ik weet ook nog precies hoe het moet, hihi.

 26. xLovelylife 10 mei 2012

  Die zwarte met dat takje ertussen is echt mooi.

 27. Esther 10 mei 2012

  Die met dat takje eraan is super leuk 😉 !
  Ik maakte die armbandjes vroeger zelf ook altijd, of nou ja ik deed nogal wat pogingen haha, bij mij bleef namelijk het armbandje nooit plat: het ging het altijd draaien. Maar dat kwam dan denk ik doordat ik de verkeerde soort touw gebruikte? Haha.
  Vind het zo leuk dat ze nu weer helemaal hip zijn, de kleurtjes maken het ook zo vrolijk 🙂

  • Tessa 24 september 2012

   Ze draaien omdat je alle knoopjes dezelfde kant opmaakt als je begrijpt wat ik bedoel. 😉
   Ik plak het steeds af met plakband en daarna strijk ik hem, door de warmte geeft de lijm van het plakband een beetje zodat hij wat rechter blijft. =)

 28. Jiska 10 mei 2012

  Ik vraag me sterk af of ik hier geduld voor op zou kunnen brengen, maar het ziet er wel scheetig uit!

 29. Mariel 11 mei 2012

  Leuk! Ik knoop ook vaak armbandjes 🙂

 30. Amy 13 mei 2012

  Ik vroeg me af welke verkoper op Ebay dat takje verkoopt of anders hoe zo’n dingetje heet, zodat ik zelf op zoek kan gaan naar zoiets! Want ik vind het idee super leuk, maar loop nu een beetje vast omdat niemand begrijpt wat ik bedoel 🙁

  • Marjolein 13 mei 2012 — Berichtauteur

   Volgens mij noemen ze het spacer, omdat je het ergens tussen kunt doen. Je kunt ‘m op eBay in ieder geval vinden als je op spacer branch zoekt, deze bijvoorbeeld: http://www.ebay.nl/itm/270956091919.

   • Amy 13 mei 2012

    Geweldig! Dank je wel! Op ‘spacer branch’ krijg ik inderdaad al hits! Ik probeerde het al in de stad aan iemand uit te leggen, maar die dacht dat ik gek geworden was. Nogmaals bedankt!

 31. Romt 18 mei 2012

  Ahhh verkoop je ze niet voor een mooie prijs?! Ik kan dat zelf no way, maar vind deze erg leuk!

 32. Tessa 3 januari 2013

  hoe dun moeten die touwtjes ongeveer zijn??

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén