DIY armbandjes!


Weer helemaal hip, hot and happening: vriendschapsarmbandjes! Of eigenlijk meer gevlochten en/of geknoopte armbandjes. Vroeger maakte ik ze heel vaak, ik had ook zo’n heel blij boek met uitleg erover en heb dus al flink kunnen oefenen. Ik ga in deze blogpost niet een hele uitleg geven van hoe je ze kunt maken, er zijn al een heleboel tutorials te vinden (waar ik jullie wel wat linkjes van zal geven)! Maar ik wilde die van mij wel even laten zien.Een paar dagen geleden kocht ik van die strengen met vrij dun en glad draad, van het merk DMC. Bij thuiskomst vertelde m’n ma heel vrolijk dat ze nog een zak vol had.. Zucht :p. Maar ook wel mooi, want nu heb ik lekker veel om uit te kiezen! Dit spul is zeker een aanrader al je armbandjes wilt maken, het is en blijft mooi glad en glimmend. Beter dan katoen draad, al is het helaas ook een stuk prijziger. De meeste knutselwinkeltjes en stoffenwinkels verkopen het wel, en anders kun je het vast ook wel op de markt vinden!Ik heb er inmiddels twee gemaakt en ben nu bezig met een derde. Helaas kost het wel aardig wat tijd, zeker als je dunner draad gebruikt en nauwelijks tot geen kraaltjes in je design! Vooral volproppen met kralen dus, haha ;). Of met leuke bedeltjes, kettinkjes en andere dingen!


Een aantal leuke DIY blogpost die ik heb gevonden zijn deze, deze en deze. Ze leggen wel uit wat je moet doen, maar je kunt ook vast nog wat meer uitleg vinden via Google of bijvoorbeeld op Youtube, als het niet gelijk lukt! En als je niet zoveel zin hebt om er zelf eentje te maken, Willemijn heeft een leuke online shop geopend met haar eigen (betaalbare!) armbandjes.

Zijn jullie al voor deze trend gevallen?

 1. Best een leuk idee. Ik heb van mijn oma ook nog wel een zakje borduurgaren liggen. Ik vind het zo’n ongelofelijke klus om te borduren (want dan moet je die garen uit elkaar halen anders is het veul te dik voor door een zakdoek oid). Dat takje eraan is best wel leuk. Die heb je zeker op eBay gekocht?

 2. Ohh heel leuk dat armbandje van die eerste foto!
  Hoe kom je aan dat bedeltjes wat je er tussen hebt gehangen?

  Ik maakte vroeger ook altijd van zulke armbandjes! Hhaha

 3. Ik heb er vroeger ook wel gemaakt! Geleerd van familie uit Canada, die ook een zak van die draad meebrachten. Die heb ik nog steeds liggen. Ik vind die zwarte wel erg mooi, misschien dat ik die zak met draden ook weer eens moet opzoeken πŸ˜‰

 4. Die met dat takje eraan is super leuk πŸ˜‰ !
  Ik maakte die armbandjes vroeger zelf ook altijd, of nou ja ik deed nogal wat pogingen haha, bij mij bleef namelijk het armbandje nooit plat: het ging het altijd draaien. Maar dat kwam dan denk ik doordat ik de verkeerde soort touw gebruikte? Haha.
  Vind het zo leuk dat ze nu weer helemaal hip zijn, de kleurtjes maken het ook zo vrolijk πŸ™‚

  1. Ze draaien omdat je alle knoopjes dezelfde kant opmaakt als je begrijpt wat ik bedoel. πŸ˜‰
   Ik plak het steeds af met plakband en daarna strijk ik hem, door de warmte geeft de lijm van het plakband een beetje zodat hij wat rechter blijft. =)

 5. Ik vroeg me af welke verkoper op Ebay dat takje verkoopt of anders hoe zo’n dingetje heet, zodat ik zelf op zoek kan gaan naar zoiets! Want ik vind het idee super leuk, maar loop nu een beetje vast omdat niemand begrijpt wat ik bedoel πŸ™

   1. Geweldig! Dank je wel! Op ‘spacer branch’ krijg ik inderdaad al hits! Ik probeerde het al in de stad aan iemand uit te leggen, maar die dacht dat ik gek geworden was. Nogmaals bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *