B&W fotografie met meneer Praktica!


Afgelopen Koninginnedag kocht ik een Praktica LTL 3 op de rommelmarkt, met een 29mm lens. Dat is een analoge camera en daar moeten dus old school filmpjes in! De dag erna heb ik er foto’s mee gemaakt in Rotterdam, met zwart-wit film erin. Vooral om te testen of hij het goed deed en er geen plekken in zaten waar licht doorheen kwam, dus de foto’s zijn niet heel denderend. Maar wonderlijk genoeg is hij helemaal lichtdicht en zijn de foto’s ook nog eens gelukt!


En m’n broer kan zelf thuis zwart-wit film ontwikkelen, ideaal! Kleur kan hij niet, maar dat kan (net als zwart-wit) ook nog gewoon bij Hema. Maar goed, kijk mee!Ik ga m’n nieuwe vriend in ieder geval nog wel vaker meenemen! Ik vind het wel jammer dat de lichtmeter die erin zit niet meer werkt, dus dat wordt steeds gokken welke instellingen ik moet nemen (of iemand met een lichtmeter mee sleuren ;)). En handmatig moeten focussen is ook niet altijd even handig, maar het heeft ook wel zo z’n charmes! Wat vinden jullie, leuk of toch wel erg stoffig?

  1. Ik vind hem prachtig! Hij maakt ook mooie foto’s. haha, ik vind die analoge camera’s vaak wel iets hebben. wat had je een geluk dat je die op koninginnedag vond zeg. πŸ™‚ x

  2. Superleuk! er zitten een paar prachtige plaatjes tussen. sommige vind ik wat minder spannend, als ze bijvoorbeeld gewoon vanaf ooghoogte genomen zijn.

  3. Ik vind dit een heerlijke post! Ik kom uit rotterdam maar woon er niet meer en zo kan ik eventjes weer sfeer proeven, mooie foto’s hoor!!

  4. Toffe foto’s! Analoog heeft sowieso wel iets bijzonders. πŸ™‚ Metrostation Stadhuis is trouwens vlak naast mijn stage, haha. Ik kom dagelijks daar in de stad. ^-^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *