B&W fotografie met meneer Praktica!


Afgelopen Koninginnedag kocht ik een Praktica LTL 3 op de rommelmarkt, met een 29mm lens. Dat is een analoge camera en daar moeten dus old school filmpjes in! De dag erna heb ik er foto’s mee gemaakt in Rotterdam, met zwart-wit film erin. Vooral om te testen of hij het goed deed en er geen plekken in zaten waar licht doorheen kwam, dus de foto’s zijn niet heel denderend. Maar wonderlijk genoeg is hij helemaal lichtdicht en zijn de foto’s ook nog eens gelukt!


En m’n broer kan zelf thuis zwart-wit film ontwikkelen, ideaal! Kleur kan hij niet, maar dat kan (net als zwart-wit) ook nog gewoon bij Hema. Maar goed, kijk mee!Ik ga m’n nieuwe vriend in ieder geval nog wel vaker meenemen! Ik vind het wel jammer dat de lichtmeter die erin zit niet meer werkt, dus dat wordt steeds gokken welke instellingen ik moet nemen (of iemand met een lichtmeter mee sleuren ;)). En handmatig moeten focussen is ook niet altijd even handig, maar het heeft ook wel zo z’n charmes! Wat vinden jullie, leuk of toch wel erg stoffig?