New in – Jelly Lens


Een tijdje geleden zag ik deze blogpost over grappige losse lensjes die op eBay te koop waren en ik besloot er zelf ook eentje te bestellen! Die lensjes kun je op een telefoon of compacte camera “plakken” waardoor je leuke effectjes kunt krijgen bij je foto’s. Ik bestelde dan ook lens #10, die starburst heet. Vandaag wat foto’s en m’n mening!Voor het wereldse bedrag van €1,30 bestelde ik dit lensje bij deze verkoper. Zo’n twee weken later viel hij op de deurmat en griste ik ‘m uit de verpakking, plakte ik ‘m op m’n ietwat prehistorische telefoon en rende ik ermee door het huis! Dat m’n telefoon ietwat prehistorisch is bleek wel al snel een groot nadeel, sowieso maak ik eigenlijk nooit foto’s met m’n telefoon en het is ook niet echt iets wat ik belangrijk vind, maar de foto’s zijn ook niet van hoge kwaliteit. Maar goed, proberen kan geen kwaad ;)!Op het lensje zit een plakkerig rubberen ringetje, waarmee je hem rondom je lens kunt plakken. Op zich plakt het goed, al werd het al snel minder en hij zat ook al snel onder de pluisjes en andere zooi. Je kunt ‘m volgens de verpakking gelukkig wel schoonmaken met wat water en dat heb ik ook al een keer gedaan, wat inderdaad wel wat verschil maakte! Het starburst effect zorgt voor een scherp midden en een soort stralen rondom het midden, best een grappig effect!


Bovenstaande foto’s zijn gemaakt met m’n telefoon en de lens erop. Best leuk toch?


Ik probeerde hem ook nog op m’n compactcamera, wat volgens de verpakking zou moeten kunnen… Maar helaas zie je de lensrand er vrolijk omheen! Het lensje kun je dus alleen gebruiken op hele kleine en ronde lenzen, zoals op je telefoon. Jammer, want de foto’s van m’n camera zijn toch wel beter dan van m’n telefoon ;).


Vind ik het lensje een aanrader? Mwah, het is wel leuk maar waarschijnlijk veel beter voor bijvoorbeeld een iPhone, want betere camera. Aan de andere kant heb je dan ook weer leuke apps met effectjes, dus dan is het ook niet heel erg nuttig ;). Maar voor die nog geen twee euro heb ik me er toch wel even mee vermaakt, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *