Nails – Essence en H&M


Twee nagellakjes staren me al een tijdje aan. Ze moesten nog steeds geswatched worden en dit weekend was het eindelijk zo ver! 😉 Ook had ik een nog een super tof H&M lakje staan, dus die heb ik er ook maar gelijk bij betrokken!


De Essence Colour³ lakjes zagen we al eens in een limited edition, Circus Circus. Die heb ik toen niet kunnen scoren en dus baalde ik flink, maar nu zitten ze ook in het vaste assortiment! Ik scoorde een tijd geleden dan ook Ticket To The Show, waar dan een basiskleur (ticket to the show) en een topcoat (front row or backstage) in zitten. Het idee is dat je de basiskleur, basiskleur + topcoat en topcoat kunt gebruiken, 3 combo’s dus! Maar de topcoat is te waterig om los te gebruiken helaas, dus eigenlijk heb je er twee.


De basiskleur is zwart met hele kleine glittertjes erin, ook zonder topcoat erg mooi! Deze dekt bijna in 1 laagje, ik heb er twee op.


In de topcoat zitten een soort gouden vlokjes wat goed opvalt over de zwarte basiskleur. Hij geeft ook veel vlokjes af, want ik heb hier 1 laagje op en je ziet een groot verschil! Toch moet ik zeggen dat ik deze Colour³ nauwelijks pak, ik vind de verpakking met twee flesjes niet zo handig. Neerzetten zonder hem gelijk dicht te draaien kan niet want dan valt hij om, en doordat hij zo lang is voelt het meer alsof je een pen in je handen hebt. En laat ik nou met links totaal niet kunnen schrijven, laat staan nagels lakken ;). De Colour³ kleurtjes van Essence kosten €2,79 per stuk.


Bij H&M kocht ik laatst een er heel tof uitziend lakje! Deze heet Urban Spirit en is lila met veel glitter erin. Hij leek me erg mooi en het flesje is ook nog eens best groot, er zit 15 ml in.


En tof is hij zeker, vind ik! Hij is niet metallic maar duidelijk glitterig en dekt in 2-3 laagjes. Hij heeft echt iets aparts, iets unieks. Like! Hij was €2,99 en helaas zo te zien niet te koop in de online shop van H&M, ik scoorde ‘m in Rotterdam!


En eindelijk zijn ze er ook bij budgetmerken: flakies! Hoewel Catrice ze alleen kortstondig in de Million Styles collectie had, heeft Essence er nu eentje aan het vaste assortiment toegevoegd. Wel bij de Nail Art Effect toppers, die kun je helaas alleen bij een Kruidvat met 2 schappen vinden. Maar toch ideaal!


Ik zie eigenlijk geen verschil tussen deze flakielak en de bekende flakies van Golden Rose! Ik heb hier een laagje over de zwarte kleur van het Colour³ lakje, hierdoor zie je daar nog wat glitters erdoorheen. Met een compleet zwarte basis zul je de flakies die qua kleur van groen naar rood lopen, nog beter zien!


Maar je kunt ‘m natuurlijk ook over een ander kleurtje doen! De flakie topcoat heet Night In Vegas en kost €1,79. Yay! Zeker een budgettip!


Het flakie lakje van Essence en de opvallende kleur van H&M zijn zeker aanraders! De Colour³ lakjes vind ik nou niet zo handig door de vorm, maar ook wel weer leuk. Ik vrees dat ik er stiekem toch nog wel een paar van ga kopen, haha ;).

  1. Wat grappig, ik heb nu al bij meerdere mensen gelezen dat ze moeite hebben om die colour3 lakjes even neer te zetten..
    Ik heb daar echt totaal geen problemen mee gehad 🙂 tijdens het lakken kon ik het kwastje rustig ff neerzetten, gewoon ff voorzichtig doen en zo recht mogelijk :p

  2. Lekker veel swatchfoto’s inderdaad, zoals je al aankondigde! Die flakies vind ik echt leuk, alleen koop ik ze toch maar niet omdat ik die van Golden Rose al heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *