I tried – haarserum van Action!


Haarserum, een van de weinige producten die m’n wilde haren enigszins in bedwang kunnen houden. Ik heb er vooral door de fijne prijsjes van Action een boel kunnen proberen en in deze blogpost wil ik jullie graag m’n favoriete en iets minder favoriete serums laten zien!


Laten we beginnen bij het begin, het serum waardoor ik graag wat nieuwe uit wilde proberen. Niet omdat deze slecht is, in tegendeel zelfs! Ik vind hem super fijn, maar hij is bijna op en sowieso al erg oud, dus wel aan vervanging toe. Volgens mij wordt deze specifieke versie van Gliss Kur niet meer verkocht, maar hij was destijds ook redelijk prijzig (rond de €10). Ik vond hem wel erg fijn omdat hij heel vloeibaar is en m’n krullen er echt mooier van werden, in plaats van alleen heel vettig!


Een tijd geleden kocht ik dit serum bij Action, dat door een boel bloggers aangeraden werd. Slecht vind ik hem ook niet, hij ruikt sowieso echt heerlijk naar perzik en hij is fijn geprijsd, je betaalt voor een flacon van 75ml maar €2,99. Maar hij is erg dik en hij werkt niet ideaal voor mijn haar, hij maakt het erg vet en doet niet wat bijvoorbeeld die van Gliss Kur wel bij me deed. Jammer! Dus ging ik op zoek naar een andere.Naast het serum van Hegron verkoopt Action gelukkig ook nog serums van andere merken, afhankelijk van wat ze op dat moment in het assortiment hebben. Een van die merken is Andrélon, waarvan het serum “Laagjesaccent” heet. Deze is vooral bedoeld voor in laagjes geknipt haar, maar natuurlijk ook gewoon voor elk haartype te gebruiken want het blijft een haarserum (Andrélon noemt droogshampoo ook volumebooster, ik gok dat ze een beetje hipster zijn wat betreft namen). De verpakking hiervan vind ik eigenlijk niet zo handig, het is een tube met een losse draaidop en een smal tuitje. Het serum zelf is wel vrij vloeibaar en vind ik vergelijkbaar met die van Gliss Kur, hij doet op zich zijn werk wel goed! Maar aan de andere kant is hij ook weer relatief duur, want in het kleine tubetje zit maar 25ml. Al betaalde ik hier nog geen 2 euro voor!Dit serum is qua structuur vergelijkbaar met die van Andrélon en Gliss Kur, maar vind ik op een of andere manier toch nog fijner. De verpakking oogt chiquer en is handiger, en hij werkt erg goed! Shockwaves is een lijn van Wella en een fijne bijkomstigheid is dat hij ook een hittebescherming biedt, wat handig is als je ‘m gebruikt bij het föhnen, stijlen of krullen! Voor een flacon van 75ml betaalde ik wederom nog geen 2 euro. Dit is mede door de fijne verpakking en de hittebescherming echt m’n favoriet!


Een paar dagen geleden nam ik in een opwelling dit serum mee, wederom van Gliss Kur. Niet dat ik het echt nodig had, maar hij belooft net weer andere dingen dan de andere serums. Naast dat het werkt als serum, is hij ook hittebeschermend en ook nog eens voedend, dus eigenlijk een mix van fijne eigenschappen. Hij doet me ook denken aan een mix van een serum en een crème zoals de Andrélon Krul Control Crème, hij is ook niet doorzichtig en vloeibaar maar wittig en wat dikker. Oh en de verpakking is roze, woehoe! Hij bevalt me prima, al merk ik dat het net even anders is dan echt een serum. Hij maakt m’n haar wel net wat zachter, maar ik heb iets meer pluis dan met een ander serum. Toch zal ik ook deze vaker pakken! Voor deze grote flacon van 100ml betaalde ik wederom nog geen €2, ideaal dus.


Nog even een shot van de ingrediënten van de serums. Het belangrijkste ingrediënt in een haarserum is siliconen (dimethicone), dat zorgt ervoor dat je haar in bedwang wordt gehouden maar het kan ook verzwarend werken. Belangrijk is sowieso dat je een haarserum niet bij de haaraanzet aanbrengt, ik doe het in de puntjes en veeg als laatste nog even met m’n handen over de bovenkant van m’n haar. Opvallend is dat in het verzorgende serum van Gliss Kur ook echt meer ingrediënten zitten, al is het maar de vraag of dat ook echt wonderen doet voor je haar!Een shot van m’n haar in zijn natuurlijke vorm, waarbij ik het Gliss Kur serum uit de roze verpakking heb gebruikt. Like! Zonder serum is m’n haar echt een warboel en ik moet zeggen dat het nu nog wel een beetje pluizig is, maar er zijn ook mooie krullen ontstaan, onderin m’n haar. Ik draag het vaak in een staart en dan zijn zulke krullen wel erg leuk!Ik heb het ook nog gestijld met m’n stijltang, met het Wella Shockwaves serum in m’n haar. Het serum zorgt dan voor een hittebescherming en voor een nog gladder resultaat! Al mag ik ook wel weer naar de kapper, ghehe ;).

Dus, ben je op zoek naar een haarserum? Kijk eens bij Action! Het assortiment wisselt wel veel, de Hegron producten zijn volgens mij vast maar de andere merken variëren wel. Maar ik zie eigenlijk altijd wel verschillende haarserums staan en voor hele fijne prijzen! Vaak zijn haarserums wel erg prijzig als je ze bij een drogist zou kopen, al snel boven de €5. Dan kun je toch beter voor een fijner prijsje eentje (of 4, haha!) scoren bij Action. Zelf vind ik het Wella Shockwaves en het Gliss Kur serum zeker aanraders!


Gebruik jij haarserum?

 1. Mijn zus heeft die van shockwave, en ze heeft ook zulk haar als jou. Als ze dat niet in doet is ’t echt een beetje pluizig enzo! Handig, zo’n verzamelartikel van serums!

 2. Ik gebruik momenteel de gliss kur oil elixir. Voor erg beschadigd haar. Ziet er een beetje uit als olijfolie maar doet zijn werk wel goed. Al is hij iets verzwarend. De L’oréal anti frizz serum is dan iets lichter, misschien iets voor jou?

 3. Maar zo’n serum zorgt er dus voor dat je haar niet gaat pluizen? Ik gebruik daarvoor de krulcontrolcreme van andrelon, is dat heel erg anders in de werking dan? Eerlijk gezegd heb ik nog nooit een serum gebruikt, maar zoals je dit beschrijft klinkt het als iets dat ik misschien wel zou kunnen gebruiken.

  1. Ja dat klopt! Ik heb die crème ook en gebruik hem af en toe, maar ik merk dat een serum net nog wat meer voor mijn haar doet. Wel is zo’n serum toch nog wat dikker en meer verzwarend dan die krul control crème. Soms gebruik ik ze door elkaar, de krul control crème over m’n hele haar en een serum alleen in de puntjes!

 4. Wat super grappig… mijn kapster raadde me gisteren ook de Shockwaves aan. Zij was hier helemaal lyrisch over; en inderdaad; het is fijn spul!
  Toevallig dat hier net een review over kwam; omdat ik er verder nog nergens over gelezen heb.

 5. Leuke post! Ik ben ook grootgebruiker van serum, haat al dat gepluis. Ik gebruik altijd de glansserum van Andrelon, best prima maar ik heb eigenlijk nog nooit een serum gehad wat mijn haar echt de hele dag door glad houdt. Zodra ik buiten kom gaat het toch altijd weer pluizen.

 6. Ik heb die van Wella en Hegron ook. Maar die van Wella maakt mijn haar heel vet, terwijl die van Hegron echt perfect werkt. Misschien heb ik de ideale hoeveelheid nog niet gevonden. Leuke post!

 7. Inderdaad, ideaal de Action! Ik zie vaak ook bij de action leuke dingen staan voor veel goedkoper dan normaal. Soms staat er wel in een of andere brabbeltaal wat achterop, maar goed dat is niet zo erg als je toch al bekend bent met het product. 🙂

 8. Ik heb die van Hegron en Wella shockwaves ook. Hegron vind ik het fijnste serum die ik ooit heb gehad,(heb ook biosilk gehad)

 9. Hey Marjolein,

  Kun je misschien binnenkort een post maken waar je het onder andere hebt over die holo glitters die je hebt besteld op Ebay? Hoe het resultaat is geworden in de lak?
  Ik zit namelijk nog een beetje te twijfelen om deze te kopen.
  Ik heb iig al wel die macrolensjes en die studs besteld dankzij jou 😛

  Liefs, Anne

  1. Hey Anne! Ja is goed :). Heb nu pas twee lakjes voorzien van een berg glitter haha, maar ik moet de rest nog even proberen. Het lijkt er wel op dat de gouden glitters hun kleur afgeven in nagellak, een lakje is verkleurd namelijk :(. Dus ik zou even wachten met bestellen inderdaad!

  1. Ik kan me voorstellen dat ze altijd wel bescherming bieden door de siliconen die erin zitten, maar ik weet niet of het meer is bij een serum waarbij het nadrukkelijk erop vermeld staat. Ik vind het wel een fijnere gedachte dat ze er wat meer de nadruk op leggen op de verpakking :).

 10. Ik heb ze bijna allemaal, behalve die van gliss kur. Alleen ik gebruik het bijna nooit, vergeet het vaak. Die van Andrelon is inderdaad heel klein, die gaat dan zomaar op. Zonde, want bij de drogist betaal je er nog wel iets van 5 euro voor.

 11. Oh, dat serum van Gliss Kur zou ik eens moeten proberen! Ik heb het serum van Action en van Andrélon ook en ik ben daar best tevreden over. Wel vind ik het jammer dat mijn haar dan zo snel plat gaat hangen doordat het product mijn haar verzwaart.

 12. Er zit wel alcohol denat in en dat droogt je haar echt uit hoor! En zo veel siliconen in sommige producten en dan vragen ze daar zo veel geld voor echt onbegrijpelijk! Ik gebruik van Gliss Kur zo’n tuve voor droog en beschadigd haar dat je in je haar doet en niet moet uitspoelen echt heerlijk spul! Ook gebruik ik zo’n pomp flesje van de Action ook van Hegron voor meer glans te krijgen en die is zonder siliconen, ook super spul! Anders moet je die eens proberen dat doet wel degelijk iets met je haar dan alleen maar een laag leggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *