Blogging – taking a step back

Vandaag even een heel ander artikel, geen leuke nagellakswatches of blije review ;). Iets meer dan een week geleden had ik m’n laatste tentamen van afgelopen trimester en hoewel ze niet super denderend gingen, had ik er nog wel vertrouwen in. Het eerste cijfer was al snel binnen, eindelijk had ik het tweedejaarsvak nu toch gehaald! Maar het is niet zo handig als je daar veel tijd in hebt gestopt en de andere drie vakken een beetje te veel uitgesteld hebt..Inmiddels heb ik nog twee cijfers terug gekregen, dikke onvoldoendes! Ik moet de vakken per trimester halen dus ophalen of iets dergelijks is er niet bij, hooguit compenseren door bonuspunten en opdrachten. Maar deze twee herkansingen zijn dus binnen en dat betekent zwoegen in de zomervakantie.. Ik zit nu in m’n derde en hopelijk laatste jaar van m’n bachelor, maar met herkansingen wordt het een stuk minder zeker of ik alles wel kan halen dit jaar. Wat ik wel graag wil, maar het is nu voor twee vakken al sowieso de laatste kans.

Waarom ik onvoldoendes heb gehaald is me op zich wel duidelijk, m’n studie is weliswaar niet gemakkelijk (ik studeer Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit) maar ik haalde altijd de meeste vakken wel zonder teveel moeite. Helaas word je daar ontzettend lui van en ik ben dan ook heel goed in het uitstellen van leren of zoals ik op dit moment doe, het uitstellen van het maken van opdrachten. Dat gaat vaak goed, maar ook vaak zat fout. Dat ik de vakken onderschat heb en het tentamen toch net iets anders was dan ik gedacht had speelt natuurlijk ook wel mee en ik heb zeker voor het ene vak wel relatief veel tijd erin gestoken, maar ik had er veel meer voor kunnen doen!

Een van de dingen die ik meer dan eens als excuus gebruik om schoolwerk uit te stellen is bloggen, swatches en foto’s maken, foto’s bewerken etc. Niet zo slim maar wel heel gemakkelijk. Bloggen is echter wel een belangrijk iets voor me, ik vind het leuk om te doen en word blij van lieve reacties en nieuwe volgers! Maar goed, je moet wel een balans houden tussen bloggen en school en die is een beetje kwijt nu.

Je voelt ‘m waarschijnlijk wel aankomen, maar ik ga even een stapje terug doen met bloggen. Stoppen zeker weten niet, omdat het veel te belangrijk voor mij is! Maar wel wat minder, zodat ik gemakkelijker vooruit kan schrijven en me ook wat meer kan focussen op school. Ik heb nu nog 4 vakken namelijk en m’n plan is om die dan te halen zodat de druk bij de herkansingen niet te groot is, maar het zijn 4 pittige vakken met allerlei opdrachten en ik heb ook nog m’n thesis. Ook moet ik nog 1 cijfer afwachten en na deze twee cijfers is de moed me wat dat betreft een beetje in de schoenen gezakt.. M’n plan is om 4 dagen per week een blogpost online te zetten, wat waarschijnlijk dinsdag – donderdag – zaterdag & zondag gaat zijn. Hierdoor kan ik in het weekend 4 blogposts maken (twee voor het weekend zelf en twee voor de week erna) en kan ik ook wat meer liefde erin steken, zodat het niet van die overhaaste blogposts worden.

Ik hoop dat jullie dit begrijpen! Ik denk dat de meesten van jullie me volgen via Bloglovin’, dus dan zul je niet elke dag op m’n blog gaan kijken of er eindelijk weer iets nieuws tussen staat en zal het ook niet zo heel erg opvallen ;). Maar dan weten jullie in ieder geval waarom er niet elke dag meer een blogpost online zal staan!