Blogging – taking a step back

Vandaag even een heel ander artikel, geen leuke nagellakswatches of blije review ;). Iets meer dan een week geleden had ik m’n laatste tentamen van afgelopen trimester en hoewel ze niet super denderend gingen, had ik er nog wel vertrouwen in. Het eerste cijfer was al snel binnen, eindelijk had ik het tweedejaarsvak nu toch gehaald! Maar het is niet zo handig als je daar veel tijd in hebt gestopt en de andere drie vakken een beetje te veel uitgesteld hebt..Inmiddels heb ik nog twee cijfers terug gekregen, dikke onvoldoendes! Ik moet de vakken per trimester halen dus ophalen of iets dergelijks is er niet bij, hooguit compenseren door bonuspunten en opdrachten. Maar deze twee herkansingen zijn dus binnen en dat betekent zwoegen in de zomervakantie.. Ik zit nu in m’n derde en hopelijk laatste jaar van m’n bachelor, maar met herkansingen wordt het een stuk minder zeker of ik alles wel kan halen dit jaar. Wat ik wel graag wil, maar het is nu voor twee vakken al sowieso de laatste kans.

Waarom ik onvoldoendes heb gehaald is me op zich wel duidelijk, m’n studie is weliswaar niet gemakkelijk (ik studeer Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit) maar ik haalde altijd de meeste vakken wel zonder teveel moeite. Helaas word je daar ontzettend lui van en ik ben dan ook heel goed in het uitstellen van leren of zoals ik op dit moment doe, het uitstellen van het maken van opdrachten. Dat gaat vaak goed, maar ook vaak zat fout. Dat ik de vakken onderschat heb en het tentamen toch net iets anders was dan ik gedacht had speelt natuurlijk ook wel mee en ik heb zeker voor het ene vak wel relatief veel tijd erin gestoken, maar ik had er veel meer voor kunnen doen!

Een van de dingen die ik meer dan eens als excuus gebruik om schoolwerk uit te stellen is bloggen, swatches en foto’s maken, foto’s bewerken etc. Niet zo slim maar wel heel gemakkelijk. Bloggen is echter wel een belangrijk iets voor me, ik vind het leuk om te doen en word blij van lieve reacties en nieuwe volgers! Maar goed, je moet wel een balans houden tussen bloggen en school en die is een beetje kwijt nu.

Je voelt ‘m waarschijnlijk wel aankomen, maar ik ga even een stapje terug doen met bloggen. Stoppen zeker weten niet, omdat het veel te belangrijk voor mij is! Maar wel wat minder, zodat ik gemakkelijker vooruit kan schrijven en me ook wat meer kan focussen op school. Ik heb nu nog 4 vakken namelijk en m’n plan is om die dan te halen zodat de druk bij de herkansingen niet te groot is, maar het zijn 4 pittige vakken met allerlei opdrachten en ik heb ook nog m’n thesis. Ook moet ik nog 1 cijfer afwachten en na deze twee cijfers is de moed me wat dat betreft een beetje in de schoenen gezakt.. M’n plan is om 4 dagen per week een blogpost online te zetten, wat waarschijnlijk dinsdag – donderdag – zaterdag & zondag gaat zijn. Hierdoor kan ik in het weekend 4 blogposts maken (twee voor het weekend zelf en twee voor de week erna) en kan ik ook wat meer liefde erin steken, zodat het niet van die overhaaste blogposts worden.

Ik hoop dat jullie dit begrijpen! Ik denk dat de meesten van jullie me volgen via Bloglovin’, dus dan zul je niet elke dag op m’n blog gaan kijken of er eindelijk weer iets nieuws tussen staat en zal het ook niet zo heel erg opvallen ;). Maar dan weten jullie in ieder geval waarom er niet elke dag meer een blogpost online zal staan!

Verder Bericht

Vorige Bericht

41 Reacties

 1. Esmay 3 april 2012

  ik snap het wel hoor! school is ook méga belangrijk!
  “t komt vast wel goed! 😀

 2. Arantxa 3 april 2012

  School gaat sowieso voor. Succes!

 3. Debby 3 april 2012

  Heel begrijpelijk, heb zelf laatst die beslissing ook genomen 🙂 succes met je school!

 4. Sabine 3 april 2012

  Goeie 🙂 Ik merk zelf al hoe druk ik het heb nu met afstuderen en twee blogs, dus een stapje terug doen is helemaal niet zo verkeerd!

  Wel dom dat je nu in de zomervakantie moet bikkelen en dat de herkansingen niet eerder plaatsvinden zeg… Gadver!

  Heeeeel veel succes in ieder geval! Voor mij nemen blogs echt niet in kwaliteit af wanneer er minder posts online staan, dus ik blijf je gewoon bezoeken hoor. Dan maar vier keer per week in plaats van zeven, maar ’t is altijd beter dan niets!

  Gaat je vast lukken! x

 5. Yara 3 april 2012

  Veel succes komende tijd!

 6. Samantha 3 april 2012

  Ik snap volkomen dat je een stapje terug doet! Ik hoop dat je alles gewoon haalt. 🙂

 7. Leontine 3 april 2012

  He wat balen dat je ze niet gehaald hebt. Ik snap dat je blog belangrijk voor je is, maar je studie nog veel belangrijker, dat is de basis van je toekomst, dus besteed er echt zoveel aandacht aan als nodig is. Goede stap om het bloggen even op een lager pitje te zetten en je te richten op je studie. Go Marjolein, je gaat t vast en zeker halen!

 8. charile 3 april 2012

  Ik snap het volkomen, school is gewoon erg belangrijk!
  Ik wens je veel succes voor de aankomende tijd 🙂
  xx

 9. Sandra 3 april 2012

  school is ook echt belangrijk, succes =)

 10. Yak Man 3 april 2012

  heel erg begrijpelijk, heel veel succes! You can do it ^^

 11. Beachgirls1802 3 april 2012

  Ik vind dat je een goede beslissing hebt genomen. Heel veel succes nog.
  xoxo

 12. Kaylani 3 april 2012

  School gaat voor he meid, succes!

  ♥

 13. Chantal 3 april 2012

  Zeker slim om nu even wat meer tijd aan je school te besteden, dat gaat voor! Ik blijf je sowieso volgen, hoor! Succes! 🙂

 14. Frauke 3 april 2012

  Snap het helemaal! Good luck 🙂

 15. DalaLuz 3 april 2012

  Heel veel succes met de herkansingen!

 16. Lotte 3 april 2012

  Jammer, maar ik snap het wel! Ik weet nu al dat de universiteit bij mij een en al stress word.. daar heb ik nu namelijk al last van!

 17. Eline 3 april 2012

  Ik begrijp je helemaal, heel erg veel succes ermee!

 18. Tedje 3 april 2012

  School gaat voor!! Succes

 19. Masha 3 april 2012

  Yummie paaseitjes! Succes met al je opdrachten en tentamens!

 20. sharon 3 april 2012

  Awh school sucks 🙁 Heel veel succes schattie, je kunt het en dan maar even wat minder blogjes van jou 🙂

 21. LottedeJ 3 april 2012

  Ah, balen dat ’t even niet zo lekker loopt op school. Herkansingen zijn altijd rot! De balans tussen school en bloggen is wel belangrijk, inderdaad. Logische keuze die je maakt! Succes met de tentamens die je nog moet krijgen.

 22. Bregje 3 april 2012

  Jammer!
  Ik hoop voor je dat het wel beter gaat met school door deze toepassing.

 23. Claudia 3 april 2012

  Onder andere ook één van de redenen waarom ik Bloglovin ben gaan gebruiken. Ik zal je nagellakswatches missen, maar ik wens je veel succes met de laatste loden (? :p) van je BSc.

  • Marjolein 3 april 2012 — Berichtauteur

   Je hoeft ze niet te missen! Ik blijf blogposts maken, alleen wat minder ;). Nagellakjes swatches is m’n favoriete bezigheid dus er komt nog meer dan genoeg haha!

 24. Paola 3 april 2012

  Groot gelijk! School gaat voor! Veel succes gewenst!

 25. Sandra 3 april 2012

  Ohh bummer dat je die vakken niet gehaald hebt. Ik ken het uitstellen probleem, daar was ik ook super goed in haha! Succes met blokken D:

 26. xx_Patries_xx 3 april 2012

  oei das vervelend zeg… wel goed dat je de keuze hebt gemaakt om een stapje terug te zetten… je studie is belangrijk dus zet hem op he! nog even!

 27. Priscilla 3 april 2012

  Jammer zeg van die onvoldoendes.. maar wel goed dat je doorzet! Goed plan om je even extra op je studie te richten! Succes!

 28. Kylie 3 april 2012

  Ik snap je helemaal. Je doet inderdaad een pittige studie. En joh! 4 posts per week is ook nog altijd genoeg! Ik ben bloggers die er minder per week schrijven..

  Succes met je studie!

  Liefs

 29. Miranda 3 april 2012

  Blijf doorzetten meid. School is op dit moment even belangrijker. Succes!

 30. Maaike 3 april 2012

  Jammergenoeg herken ik dit.. 🙁 dus ik snap je volkomen!
  Heel veel succes & ik hoop dat je het haalt!

 31. Ilja 3 april 2012

  Heel logisch meis… Studie halen is ook erg belangrijk! Om de dag bloggen is een prima oplossing, we blijven je heus wel volgen ^^

 32. Pauline 3 april 2012

  Heel begrijpelijk en heel verstandig!
  Ik vroeg me eerlijk gezegd ook altijd een beetje af hoe jij het allemaal voor elkaar krijgt, hihi. Veel blogposts en op twitter lijkt het soms ook of je hele dagen online bent/was 🙂
  Maar superknap dat je studie tot op heden zo goed is afgegaan trouwens, en met je laatste bachelor vakken komt het ook wel goed!

 33. Elly 3 april 2012

  Heel begrijpelijk, ik denk er zelf ook over na momenteel, fulltime werken en dagelijks bloggen is teveel van het goede. Veel succes met leren, zorg maar dat je het haalt, dan kun je daarna weer doen wat je wilt 😀

 34. Steffie 4 april 2012

  Heel goed dat je dit doet! Het is erg herkenbaar! Ik merk dat ik ook steeds meer uitstel gedrag krijg omdat ik bloggen zo leuk vind. gelukkig heb ik nu een vriendinnetje die me helpt dus soms kan ik even lekker op school focussen!

 35. Meer 4 april 2012

  Succes met je studie 🙂

 36. Maud 4 april 2012

  Verstandige keuze. Bloggen kan ook zoveel tijd opeisen! Jammer van die onvoldoendes, maar dat komt vast allemaal goed (: Succes ermee!

 37. Notitieboekje 4 april 2012

  Begrijpelijk en verstandig. 😉 Veel succes met je studie!

 38. Juudith 5 april 2012

  Kan me voorstellen dat je even wat rustiger aan wilt doenn! geef je groot gelijk!! school is ook super belangrijk!! succes met je studie verder!!

 39. Roxanne 5 april 2012

  Meis,

  heeeeeel veeeeeel succes! En logisch dat je even een stapje terug doet met bloggen, school is op dit moment even belangrijker!

 40. Peggy Timmermans Visagie 6 april 2012

  Tuurlijk snappen we dat! Schoolwerk is belangrijk en een diploma halen al helemaal! Veel succes!

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén