Blogging – taking a step back

Vandaag even een heel ander artikel, geen leuke nagellakswatches of blije review ;). Iets meer dan een week geleden had ik m’n laatste tentamen van afgelopen trimester en hoewel ze niet super denderend gingen, had ik er nog wel vertrouwen in. Het eerste cijfer was al snel binnen, eindelijk had ik het tweedejaarsvak nu toch gehaald! Maar het is niet zo handig als je daar veel tijd in hebt gestopt en de andere drie vakken een beetje te veel uitgesteld hebt..Inmiddels heb ik nog twee cijfers terug gekregen, dikke onvoldoendes! Ik moet de vakken per trimester halen dus ophalen of iets dergelijks is er niet bij, hooguit compenseren door bonuspunten en opdrachten. Maar deze twee herkansingen zijn dus binnen en dat betekent zwoegen in de zomervakantie.. Ik zit nu in m’n derde en hopelijk laatste jaar van m’n bachelor, maar met herkansingen wordt het een stuk minder zeker of ik alles wel kan halen dit jaar. Wat ik wel graag wil, maar het is nu voor twee vakken al sowieso de laatste kans.

Waarom ik onvoldoendes heb gehaald is me op zich wel duidelijk, m’n studie is weliswaar niet gemakkelijk (ik studeer Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit) maar ik haalde altijd de meeste vakken wel zonder teveel moeite. Helaas word je daar ontzettend lui van en ik ben dan ook heel goed in het uitstellen van leren of zoals ik op dit moment doe, het uitstellen van het maken van opdrachten. Dat gaat vaak goed, maar ook vaak zat fout. Dat ik de vakken onderschat heb en het tentamen toch net iets anders was dan ik gedacht had speelt natuurlijk ook wel mee en ik heb zeker voor het ene vak wel relatief veel tijd erin gestoken, maar ik had er veel meer voor kunnen doen!

Een van de dingen die ik meer dan eens als excuus gebruik om schoolwerk uit te stellen is bloggen, swatches en foto’s maken, foto’s bewerken etc. Niet zo slim maar wel heel gemakkelijk. Bloggen is echter wel een belangrijk iets voor me, ik vind het leuk om te doen en word blij van lieve reacties en nieuwe volgers! Maar goed, je moet wel een balans houden tussen bloggen en school en die is een beetje kwijt nu.

Je voelt ‘m waarschijnlijk wel aankomen, maar ik ga even een stapje terug doen met bloggen. Stoppen zeker weten niet, omdat het veel te belangrijk voor mij is! Maar wel wat minder, zodat ik gemakkelijker vooruit kan schrijven en me ook wat meer kan focussen op school. Ik heb nu nog 4 vakken namelijk en m’n plan is om die dan te halen zodat de druk bij de herkansingen niet te groot is, maar het zijn 4 pittige vakken met allerlei opdrachten en ik heb ook nog m’n thesis. Ook moet ik nog 1 cijfer afwachten en na deze twee cijfers is de moed me wat dat betreft een beetje in de schoenen gezakt.. M’n plan is om 4 dagen per week een blogpost online te zetten, wat waarschijnlijk dinsdag – donderdag – zaterdag & zondag gaat zijn. Hierdoor kan ik in het weekend 4 blogposts maken (twee voor het weekend zelf en twee voor de week erna) en kan ik ook wat meer liefde erin steken, zodat het niet van die overhaaste blogposts worden.

Ik hoop dat jullie dit begrijpen! Ik denk dat de meesten van jullie me volgen via Bloglovin’, dus dan zul je niet elke dag op m’n blog gaan kijken of er eindelijk weer iets nieuws tussen staat en zal het ook niet zo heel erg opvallen ;). Maar dan weten jullie in ieder geval waarom er niet elke dag meer een blogpost online zal staan!

 1. Goeie πŸ™‚ Ik merk zelf al hoe druk ik het heb nu met afstuderen en twee blogs, dus een stapje terug doen is helemaal niet zo verkeerd!

  Wel dom dat je nu in de zomervakantie moet bikkelen en dat de herkansingen niet eerder plaatsvinden zeg… Gadver!

  Heeeeel veel succes in ieder geval! Voor mij nemen blogs echt niet in kwaliteit af wanneer er minder posts online staan, dus ik blijf je gewoon bezoeken hoor. Dan maar vier keer per week in plaats van zeven, maar ’t is altijd beter dan niets!

  Gaat je vast lukken! x

 2. He wat balen dat je ze niet gehaald hebt. Ik snap dat je blog belangrijk voor je is, maar je studie nog veel belangrijker, dat is de basis van je toekomst, dus besteed er echt zoveel aandacht aan als nodig is. Goede stap om het bloggen even op een lager pitje te zetten en je te richten op je studie. Go Marjolein, je gaat t vast en zeker halen!

 3. Ah, balen dat ’t even niet zo lekker loopt op school. Herkansingen zijn altijd rot! De balans tussen school en bloggen is wel belangrijk, inderdaad. Logische keuze die je maakt! Succes met de tentamens die je nog moet krijgen.

 4. Onder andere ook één van de redenen waarom ik Bloglovin ben gaan gebruiken. Ik zal je nagellakswatches missen, maar ik wens je veel succes met de laatste loden (? :p) van je BSc.

 5. Ik snap je helemaal. Je doet inderdaad een pittige studie. En joh! 4 posts per week is ook nog altijd genoeg! Ik ben bloggers die er minder per week schrijven..

  Succes met je studie!

  Liefs

 6. Heel begrijpelijk en heel verstandig!
  Ik vroeg me eerlijk gezegd ook altijd een beetje af hoe jij het allemaal voor elkaar krijgt, hihi. Veel blogposts en op twitter lijkt het soms ook of je hele dagen online bent/was πŸ™‚
  Maar superknap dat je studie tot op heden zo goed is afgegaan trouwens, en met je laatste bachelor vakken komt het ook wel goed!

 7. Heel begrijpelijk, ik denk er zelf ook over na momenteel, fulltime werken en dagelijks bloggen is teveel van het goede. Veel succes met leren, zorg maar dat je het haalt, dan kun je daarna weer doen wat je wilt πŸ˜€

 8. Heel goed dat je dit doet! Het is erg herkenbaar! Ik merk dat ik ook steeds meer uitstel gedrag krijg omdat ik bloggen zo leuk vind. gelukkig heb ik nu een vriendinnetje die me helpt dus soms kan ik even lekker op school focussen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *